Ziņas no biznesa

Krūmcidoniju sukādes „Dried Candied Cido” bija nominētas Fruit Logistica Inovāciju balvai 2012

AgroPols
05.03.2012

Februārī Berlīnē notika pasaulē nozīmīgākā izstāde svaigās produkcijas nozarē - Fruit Logistica 2012, informēja Latvijas Valsts augļkopības institūta pārstāvji . Tā ir biznesa un komunikāciju arēna augļu un dārzeņu ražotājiem, tirgotājiem un servisa kompānijām, kuru apmeklē apmēram 56 tūkstoši viesu no 139 valstīm. Fruit Logistica izstādē plaši prezentēti svaigi augļi un dārzeņi, žāvēti augļi un rieksti, tāpat arī piedāvāti iepakošanas, transporta, uzglabāšanas un IT pakalpojumi. 

Šogad 2 400 izstādes dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts augļkopības institūts un SIA „Amberbloom”, kuru kopīgajā stendā izstādes apmeklētāji varēja nogaršot dažādus krūmcidoniju pārstrādes produktus, saņemt informāciju par šo jauno augļaugu kultūru, tās audzēšanas apstākļiem un pārstādes iespējām un uzzināt ko vairāk par LVAI galvenajiem darbības virzieniem un mērķiem.

SIA „Amberbloom” ražotais produkts „Dried Candied Cido” kopā ar citiem 9 nozares jaunumiem (http://www.fruitlogistica.de/en/AtAGlance/FLIAAward/) bija nominēts Fruit Logistica Inovāciju balvai 2012. „Dried Candied Cido” ir krūmcidoniju sukāžu gabaliņi, kuru tehnoloģija izstrādāta un patentēta Latvijas Valsts augļkopības institūtā.

Šī izstāde ir nozīmīga institūta prezentēšanai starptautiskajā arēnā un dažādu kontaktu dibināšanā ar audzētājiem un selekcionāriem, zinātniekiem un ražotājiem. Dalība izstādē finansēta no ERAF projekta "Latvijas augļkopības zinātnes starptautiskās atpazīstamības un konkurētspējas veicināšana" .

Informācija sagatavota pēc Fruit Logistica mājaslapas (http://www.fruitlogistica.de/en).


AgroPols

x

Paroles atgadināšana