Ziņas no biznesa

Vācu lauksaimniecības tehnikas ražotājs "Horsch" sācis ražot unikālu precīzās izsējas un precīzās augsnes mēslošanas tehniku

AgroPols
27.09.2013

Šā gada 18. septembrī Vācijas pilsētā Ronnenburgā vācu lauksaimniecības tehnikas ražotājs HORSCH prezentēja vairākas unikālas novitātes augsnes apstrādes un sēšanas tehnoloģiju jomā. Jauno tehnisko risinājumu mērķis ir kvalitatīvas un precīzas augsnes apstrādes, sēšanas un mēslošanas veikšana kā rezultātā iespējams iegūt lielāku ražu.

Jaunie augsnes apstrādes kultivatori "Horsch Terrano" tagad tiek piedāvāti ar minerālmēslu tvertnēm traktora priekšā un aizmugurē. Šīs mašīnas veic minerālmēslu precīzu iestrādi augsnē, kas ir novitāte starp lauksaimniecības tehnikas ražotājiem. Precīzās minerālmēslu iestrādes tehnoloģija mēslojumu ievada augsnē vajadzīgajā devā un dziļumā lai augi to uzņemtu ātrāk un efektīvāk. Mēslojuma iestrādi turklāt var variēt no dziļas līdz seklai vai arī kombinēt abas.

Uzlabota arī sējmašīnas "Horsch Pronto DC" izsējas kvalitāte, proti, zemniekiem tiek piedāvāta iespēja veikt ļoti precīzu sēklas izsēju. Ja līdz šīm izsējas precizitāti regulēja ar centrālo izsējas spoli zem sēklu tvertnes, tad turpmāk, papildus tam, katram izsējas diskam būs arī atsevišķs izsējas daudzumu un precizitātes regulējošs disks. Tā uzdevums ir regulēt sēklas plūsmu līdz augsnei, tātad sēklas ieklāšanu augsnē varēs regulēt, izvēloties sēklu attālumu vagā vienai no otras. Tādējādi vairs nepastāv iespēja vairākām sēklām izkrist vienā vietā un sākt dīgt cieši blakus.

Vēl kāds no ražotāja jaunumiem, ņemot vērā daudzu valstu saimnieku ieteikumus, ir augsnes apstrādes diski ar lielāku disku diametru un uzlabotu rāmju konstrukciju. Jaunie "Joker CT" diski no 2013. gada nogales būs aprīkoti ar 52 cm diametra griezējdiskiem (ar lieliem izgriezumiem). Šī disku forma ir optimāla intensīvai, pat smagas augsnes irdināšanai, jo sasmalcina vislielākos zemes kukuržņus. Seši dažādi pakotāju veidi padara "Joker CT" universālu un piemērotu jebkura tipa augsnēm.

Lielizmēra disku kultivatori šogad papildināti ar jaunu modeli "Joker HD", ar disku diametru 62 cm - tā darba platums ir 5, 6 un 7,5 metri. Šis kultivators lieliski tiek galā ar laukiem, kuros audzētas kultūras ar masīviem stiebriem, piemēram, kukurūza.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana