Ziņas no biznesa

Arnis Veinbergs: saražojam 550 miljonus olu gadā

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
10.10.2013

"Šogad mēs saražosim 550 miljonus olu," apliecina kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "Tas ir par 50 miljoniem olu vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad saražojām 500 miljonus olu. Tas kļuvis iespējams tādēļ, ka esam mērķtiecīgi investējuši ražošanas paplašināšanā un jaunās vistu novietnēs. Neraugoties uz to, ka Eiropas tirgus nozarē ir vērojama lejupslīde, šo gadu plānojam pabeigt ar nelielu peļņu. Prognozēju, ka nozarē Eiropā nākamajā gadā būs vērojama olu ražošanas uzņēmumu konsolidēšanās un to pārpirkšana."

"Tā kā uz Eiropas tirgiem eksportējam līdz 70% no savas produkcijas, esam aplēsuši, ka katrs Eiropas iedzīvotājs gadā apēd vismaz vienu Latvijā ražotu olu. Apsveicu Latvijas iedzīvotājus Pasaules olu dienā, ko atzīmēs 11. oktobrī. Ikvienam zināms - ola ir veselīgs un dzīvnieku izcelsmes olbaltumiem bagātīgs produkts, kurš ir ātri un daudzveidīgi pagatavojams, tādēļ nemainīgi populārs. Savas vistas mēs barojam ar pašu sagatavotu, dabisku barību no Latvijas lopbarības graudiem, tādēļ arī mūsu ražotās olas ir dabiskas un veselīgas."

Pagājušajā gadā Starptautiskās olu komisija (IEC) paziņoja, ka ar visā pasaulē pastāvošo olu ražotāju asociāciju atbalstu olu ražošanas nozare apņemas pabarot tos, kuri dzīvo pusbadā, nodrošinot cilvēkus visā pasaulē ar efektīvu, pieejamu un augstvērtīgu pārtiku.

Pasaules Olu dienu 1996. gadā iedibināja Starptautiskā olu komisija (IEC). IEC priekšsēdētājs Džaoans Ivi paskaidroja: "Kopš 1996. gada visā pasaulē norisinājās pasākumi, kuros tika godināta olu nozīmīgā loma visas planētas cilvēku paēdināšanā. Mūsu nozare jūtas priviliģēta, ražojot produktu, kas var būt vērtīgs tik daudziem cilvēkiem pasaulē. Pasaules Olu dienā mēs publiski apsolām turpināt sadarboties ar pārtikas organizācijām un jaunattīstības valstīm, lai palīdzētu nodrošināt katram iespēju saņemt pārtikā olas.".

Par AS "Balticovo"

Bāzes uzņēmums putnu fabrika "Iecava" dibināts 1972. g., SIA "Balticovo" - 1993. g.. Īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Baltijas valstīs AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Uzņēmuma reorganizācija uzsākta 2004. gadā. Investīcijas kopš 2005.g. sākuma ir ap 35 miljoniem eiro. Apgrozījums 2008.gadā bija 19,5 miljoni latu, apgrozījums 2009.gadā - 22,5 miljoni latu, 2010.g. - 21,2 miljoni latu, 2011.g. - 23,3 miljoni latu, bet 2012.g. - 34,3 miljoni latu. Eksportē līdz 70% no visas saražotās produkcijas. Strādājošo skaits 2013.g. - 170 darbinieki. AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC un IFS kvalitātes standartu apliecinājumus. Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. 2010.gadā zīmols "Balticovo" iekarojis otro vietu "Mīlētāko pārtikas zīmolu" topā, kā arī atzīts par efektīvāko lauksaimniecības produkcijas ražotāju Baltijā un otru eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana