Ziņas no biznesa

Zīmols "Selga" ievieš Baltijā jaunu produktu - maizcepumi

Rita Voronkova, A/s "Laima"
28.10.2013

Ar šā gada novembri maizes un cepumu segmentā patērētājiem būs pieejams jauns produkts - maizcepumi, kas līdz šim nebija pieejams Baltijas tirgū. Baltijā plaši atpazīstamais zīmols Selga piedāvā Selga Nature maizcepumus, kas ir veselīga alternatīva maizei. Cepumi gatavoti no īpaši rūpīgi izvēlētām izejvielām, satur auzu pārslas, pilngraudu rudzu un kviešu miltus. Selga Nature nesatur trans-taukskābes, cepumos ir samazināts cukura daudzums, un tie pagatavoti, izmantojot rapšu eļļu.

Rolands Gulbis, valdes priekšsēdētājs:

"Lai palielinātu ražošanu, kas tagad arī noticis, izšķiroša loma bija atzītajai cepumu Selga kvalitātei un veiktajai ražošanas procesa modernizācijai uzņēmumā. Ieguvēji ir arī citi Latvijas un Baltijas uzņēmumi: ražošanai nepieciešamās izejvielas, kas atbilst produktu kvalitātes prasībām, tiek iepirktas no vietējiem ražotājiem. Piemēram, kviešu miltus, auzu miltus, auzu pārslas, pilngraudu miltu maisījumus piegādās Rīgas dzirnavnieks. Paplašinot cepumu ražošanu, jau šobrīd palielināta nodarbinātība. Tā pieaugusi par 15 patstāvīgām un vēl vairākām nepilnas slodzes darba vietām. Maizcepumi ir inovatīvs piedāvājums Baltijas patērētājiem maizes segmentā, kas ļauj dažādot ēdienkarti. Latvijā ir senas maizes lietošanas tradīcijas un patērētāji ir vērsti uz veselībai draudzīgas pārtikas izvēli, tāpēc prognozējam, ka maizcepumi gūs patērētāju atzinību arī Baltijā."

Selga Nature piedāvā divus maizcepumu veidus - auzu maizcepumus un rudzu maizcepumus. Rudzu maizcepumus ieteicams baudīt sāļajās uzkodās kopā ar iecienītāko sieru, dārzeņiem un dažādām mērcītēm. Savukārt auzu maizcepumi lieliski garšos desertos kopā ar ievārījumu, medu, augļiem vai biezpienu. Īpašs ir Selga Nature maizcepumu iepakojums, tas līdzīgs kārbiņai, ir dabai draudzīgs un pēc atvēršanas kārbiņu iespējams atkal noslēgt ar vāciņu, kas ļauj produktu ilgāk saglabāt svaigu. Jau novembra mēnesī maizcepumi pieejami veikalu tīklos Maxima, Rimi un Stockman - Prisma, kā arī mazākajos veikalu tīklos Latvijā, Rimi veikalu tīklos Igaunijā, Rimi un mazākajos veikalu tīklos Lietuvā.

Maizcepumi ir tradicionāls skandināvu pārtikas produkts, ko ikdienā lieto kā alternatīvu maizei. Maizcepumu ražošana uzņēmumā tika uzsākta pēc investīciju programmas realizācijas uzņēmuma modernizācijā vairāk nekā 380 tūkstošu latu apjomā un sadarbības izveides ar pieredzes bagāto un atzīto Norvēģijas pārtikas ražotāju Kavli. Kopš februāra mēneša uzņēmums ražo četru veidu maizcepumus eksportam pēc Kavli pasūtījuma. Produkti tiek izplatīti Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Jaunzēlandes un Japānas tirgos. Gadā šo produktu ražošanas apjoms sasniegs 450 tonnas. Lai uzsāktu maizcepumu ražošanu, papildu iekārtās investēti vēl ap 70 tūkstošiem latu.

A/s "Laima"

x

Paroles atgadināšana