Ziņas no biznesa

"Cesvaines Piens": pirmo reizi patērētājs tik ļoti ietekmē mūsu ražošanu

Zanda Krastiņa, A/S "Cesvaines Piens"
16.12.2013

Savu briedumu sasnieguši pirmie A/S "Cesvaines Piens" (CP) mazā izmēra, rokām vaskotie sieri - Cesvaine 2 mēneši un Cesvaine 4 mēneši. Sierus viegli atšķirt, jo katrs iepakojums ieguvis savu krāsu atkarībā no brieduma pakāpes-Cesvaines 2 mēneši tiek vaskots dzeltenā vaskā, savukārt ilgāk noturētais Cesvaines 4 mēneši, sarkanā vaskā. Mazā izmēra vaskoto sieru izgatavošana tika uzsākta pēc patērētāju uzstājīgā pieprasījuma pēc tam, kad šogad vasarā mazumtirdzniecībā nonāca sieri Cesvaine 2 un 4 mēneši 800g iepakojumā.

"Nogatavinātie un rokām vaskotie puscietie Gouda tipa sieri Cesvaine jau kļuvuši iecienīti gan savas raksturīgās karameles garšas, kristālīgā kraukšķiguma un gludās tekstūras dēļ, gan neapšaubāmi arī vizuālā izskata dēļ. Siera apvalka vaska tekstūra un krāsa to padara ļoti pievilcīgu, un patērētāji uzstāj, ka vēlas iegādāties veselu vaskotā siera gabalu, ne grieztu, tā saglabājot unikālo vaskoto siera miziņu līdz servēšanas mirklim“ uzsver A/S "Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, norādot, ka faktiski pirmo reizi pircējs tik izteikti un uzstājīgi diktējis ražošanu.

Mazā izmēra - 300g, vaskotie sieri Cesvaine 2 un 4 mēneši mazumtirdzniecībā nonāks no 16. decembra.

Siers Cesvaine ir Gouda tipa puscietais siers, kurš sev raksturīgo karameles saldmi, vieglo kristālīgo kraukšķigumu un gludo tekstūru iegūst lēnītēm, nogatavinoties vairāku mēnešu garumā. Pirmās siera personības nobriest pēc 2 mēnešiem, un siermeistars katru siera gabalu atsevišķi vasko dzeltenu. Sarkanus tos vasko 4 mēnešu vecumā, kad tekstūra kļuvusi izteikti gludāka.

Decembrī lielākajos tirdzniecības veikalos Rīgā notiek "Cesvaines Piens" jauno sieru degustācijas.

Kā jau tika ziņots, Cesvaines Piens pirmo reizi jaunos sierus Cesvaine un Alpu siers prezentēja starptautiskā pārtikas izstādē ANUGA 2013 Vācijā, radot starptautisku interesi un atzinību.

Par A/S "Cesvaines Piens":

Cesvaines pienotava dibināta 1921. gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997. gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd "Cesvaines piens" izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S "Cesvaines Piens" izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S "Siera Nams".

Cesvaines Krievijas siers piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa.

"Cesvaines Piens" produkcijas loģistiku veic “Siera Nams".

A/S "Cesvaines Piens"

x

Paroles atgadināšana