Ziņas no biznesa

Latvijas krāšņais stends ar plašo produktu klāstu gaidīs ciemos ikvienu „Zaļajā nedēļā”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
07.01.2014

Jau pēc nedēļas tiks atklāta starptautiskā pārtikas izstāde- gadatirgus “„Internationale Gruene Woche Berlin 2014”, kurā Latvijas kopstendu varēs atrast 8.2 hallē ar stenda nr.123. Sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju arī šogad to organizē Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta pārtikas izstāžu nacionālo kopstendu organizētāji- Lauku vides attīstības nodaļa.

Latvijas nacionālo stendu izstādes apmeklētājiem būs viegli pamanīt pēc krāšnajiem skatiem uz Rīgu, Baltijas jūru, Latvijas mežiem un pļavām. Skats uz stendu mainīsies, atkarībā, no kuras puses izstādes apmeklētāji nāks. Latvijas stendam varēs apiet apkārt no visām pusēm un iegādāties gan Latvijas smeķīgās uzkodas, gardumus, gan uzzināt tūrisma iespējas visām gaumēm, kā arī atpūsties turpat apsēžoties Latvijas lauku viensētā vai jūras smilšainajā pludmalē, vai baudot panorāmu, veroties uz Rīgas Melngalvju nama laukumu, vai sajūtot pļavas pieskārienu starp izgatavotajām koku skulptūrām un „pasaku” ratiem, baudot alus kausu, kvasu vai citas latviskās uzkodas.

Stendā izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne tikai iegādāties, bet arī degustēt Latvijas pircējiem iemīļotus produktus. Daudzi no produktiem sevi jau ir pierādījuši kā veiksmīgas eksporta preces, bet citi tikai „lauž” ceļu saviem noieta tirgiem pasaulē. Ikgadējie stenda apmeklētāji un Latvijas produktu fani noteikti stendā atradīs savus iemīļotos našķus un varēs apsveicināties ar atsaucīgajām pārdevējām, kas apmeklētājus uzklausīs gan vācu, angļu, krievu un, protams, dzimtajā latviešu valodā. Savukārt tie, kuri iemīļojuši fotografēšanos, varēs papildināt savus foto arhīvus ar jaunām Latvijas stenda fotogrāfijām, kurās kā fons kalpos Latvijas „zaļās” ainavas.

Izstādes apmeklētājiem, īpaši sadarbību meklējošiem vācu uzņēmējiem, tiek piedāvāta iespēja izstādes organizatoru izveidotajā virtuālajā tirgus tīklā (Virtual Market) aplūkot informāciju par dažādiem Latvijas pārtikas produktu ražotājiem un to ražojumiem, kā arī atrast kontaktus sadarbībai ar tiem Latvijas uzņēmējiem, kas popularitāti pierādījuši starptautiskajās pārtikas ražotāju izstādēs dažādos tirgus reģionos. Šajā interneta vietnē Vācijas izstādes apmeklētāji, ievadot sevis interesējošo valsti un produktus, varēs saņemt informāciju par uzņēmumiem un iespējām attīstīt sadarbību.

Berlīnē "Zaļajā nedēļā" 2014.gadā tiks piedāvāts iegādāties SIA Dona- maize, SIA Matss- speķa pīrādziņi, SIA Rēzeknes gaļas kombināts- desu izstrādājumi, AS Gamma- Rīgas šprotes, Zs Muižgaļi- Vītolberga siers, ZS Jāņkalni- sukādes, SIA Mandor- dzērveņu izstrādājumi, SIA Kronis- dzērvenes pūdercukurā, cukīni baklažānu mērce, bērzu sulas, SIA Sula- Libertu bioloģiski ražota bērzu sula, vīni, sīrups, SIA Saldais dzintars- karamele suvenīrs no smiltsērkšķu sulas, Mārtiņa Barkāna ģimenes vīna darītava- vīnogu vīni, SIA Kroņstrauts- ābolu sidrs, Vīndaris Lauris Salenieks- dažādi ogu vīni, SIA Brāļu Alus- Gaišais alus “Brālis”, SIA Zaksi- Užavas gaišais un tumšais alus, SIA Skrīveru saldumi- konfektes, SIA Pure Chocolate- konfektes-trifeles, SIA Ilgezeem- Iļģuciema kvass, Evita Šmithena- dažādas zāļu tējas, ZS Indrāni- dažādas zāļu tējas.

Degustācijās ar savu produkciju piedalīsies sekojoši Latvijas uzņēmumi- SIA Bakerstreet- maize un maizes produkcija, SIA Talsu gaļa - gaļa un gaļas izstrādājumi. Savukārt šādiem Latvijas pārtikas uzņēmumiem tiks nodrošināta produktu degustācija izstādes laikā - SIA Māris & CO - konditorejas izstrādājumi, SIA Lāči - maize un maizes produkcija, z/s Norēni - medus, medus izstrādājumi, z/s Rūķīšu tēja - tējas.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana