Ziņas no biznesa

Cesvaines Piens uzsāk jauna produkta – siera suliņu koncentrāta ražošanu un eksportu

Zanda Krastiņa, A/S "Cesvaines Piens"
13.02.2014

Februārī A/S „Cesvaines Piens” (CP) uzsācis jaunā produkta, siera suliņu koncentrāta, eksportu uz Poliju. CP Janvārī paplašinot ražotni ar jaunām, specializētām iekārtām, uzsāka siera sūkalu koncentrāta kā atsevišķa blakusprodukta ražošanu.

Siera suliņas jeb tā sauktās siera sūkalas ir izejvielas pārpalikums, kas rodas pēc piena pārstrādes, siera ražošanas procesā. Katru dienu siera izgatavošanas procesā uzņēmumā veidojās vairāki desmiti tonnu šādu siera suliņas, kuras līdz šim tālākā ražošanas procesā netika izmantotas.

„Esam divtik gandarīti! Mums kā ražotnei vairs nav pārpalikumu, ja tā var teikt, un jaunā produkta ražošanas rezultātā - koncentrējot suliņas, tiek iegūts tīrs ūdens, ko tālāk izmantojam ražošanā” norāda A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, piebilstot „Lēnām kļūstam par pašpietiekamu uzņēmumu!“

„Jaunā produkta, siera suliņu koncentrāta, ražošanas uzsākšana padara maksimāli efektīvu uzņēmuma Cesvaines Piens ražošanas kopējo procesu. Ne tik vien tiek samazināti siera ražošanas procesa līdzšinēji tālāk neizmantojamie izejmateriāli, bet pārvēršot pārpalikumu jaunā produktā tiek paplašināta ražošana, pie tam, kas ir ļoti būtiski eksportspējīgā jomā”, uzsver CP loģistikas nodrošinātājs A/S “Siera Nams” padomes priekšsēdētāja Dace Ozola.

Siera suliņās ir daudz vērtīgo mikroelementu, tādēļ tās tiek plaši izmantotas farmācijas, konditorejas un citās nozarēs.

Kā jau tika ziņots, A/S „Cesvaines Piens” (CP) janvārī uzsācis siera eksportu uz Franciju. CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon) (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=55&newsid=96475).

A/S "Cesvaines Piens"

x

Paroles atgadināšana