Ziņas no biznesa

"Cēsu Premium" pinte - pārdotākā skārdene Latvijā 2013.gadā

Agita Baltbārde, AS "Cēsu alus"
06.03.2014

Tieši pateicoties pintes tilpuma skārdenes veiksmes stāstam, Cēsu Premium kopumā ir kļuvis par 2013. gadā pārdotāko alus zīmolu Latvijā - skārdeņu un stikla iepakojuma - segmentā.

2009. gadā, ieguldot Latvijas alus kultūras attīstībā, Cēsu alus ieviesa jaunu alus iepakojumu - pintes (0,568 l) tilpuma alus skārdeni, kas citur Eiropā ir populārs alus iepakojums, bet Latvijā tolaik vēl bija absolūts jaunums. Pirmais alus zīmols Latvijā, kas alus baudītājiem tika piedāvāts pintes tilpuma skārdenē bija Cēsu Premium - sasniedzot veiksmīgus pārdošanas apjomus, šāds - pintes - tilpums 2012. gadā tika ieviests arī stikla pudeļu iepakojumā.

2013. gadā alus zīmola Cēsu Premium līnija papildināta ar jaunu alus šķirni - Cēsu Premium Amber pintes stikla pudelē. Šogad Cēsu Premium Amber alus baudītājiem arī būs pieejams pintes tilpuma skārdenē. Cēsu Premium Amber ir dzintarkrāsas alus no īpaša grauzdējuma iesala. Alum ir tumšāka krāsa un karameles iesala garša. Garšu un aromāta buķeti veido un bagātina alus brūvēšanā izmantotie aromātiskie apiņi.

Kopumā skārdeņu tirgus attīstība Latvijā ir ar augošu tendenci - 2013. gadā alus skārdenēs aizņēma 24% no kopējā alus tirgus, no tiem jau piektā daļa jeb 20% ir tieši pintes tilpuma skārdenes (AC Nielsen dati).

"Tas ir ievērojams inovāciju un mārketinga sasniegums - tik strauji un pārliecinoši iemantot alus baudītāju cieņu, vienlaikus arī sniedzot ieguldījumu kopējā nozares un tirgus attīstībā. Ir likumsakarīgi, ka tieši Cēsu Premium ir pirmais alus Latvijā, kas tika pildīts pasaulē slavenajā pintes tilpuma iepakojumā. Cēsu Premium ir vadošais alus zīmols Cēsu alus produktu portfelī, vienlaikus tieši šis ir alus darītavas pirmais mūsdienu alus zīmols, kas radīts 2001. gadā un kura zīmola attīstībā šajos gados ieguldīts visvairāk. Zīmola ilgtspēja tiek veicināta ar dažādiem inovatīviem risinājumiem, gan garšas pilnveides, gan iepakojuma attīstības jomā, gan arī ar regulārām sabiedrības iesaistes kampaņām," stāsta Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere.

Cēsu Premium Amber pintes skārdenē pārdošanā jau šonedēļ. Plānots šogad realizēt 2 miljonus šo jaunieviesto skārdeņu. Kopējās investīcijas - 55 tūkstoši eiro.

AS "Cēsu alus"

x

Paroles atgadināšana