Ziņas no biznesa

Food Union apbalvo labākos piena piegādātājus 2013. gadā

Linda Ļisicina, Food Union
07.03.2014

27. februārī, svinīgā pasākumā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens apvienotais uzņēmums Food Unions veica un apbalvoja labākos abu ražotņu piena piegādātājus 2013. gadā. Nominācijās par ievērojamām investīcijām saimniecības izaugsmē, par kvalitatīvākā svaigpiena ražošanu, par lielākā svaigpiena daudzuma piegādi un par Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu tika apbalvoti kopumā 20 piena piegādātāju. Pasākums kopumā pulcēja ap 350 zemnieku no visas Latvijas.

Nominācijā “Latvijas piensaimniecības patriots” zemniekus sveica LR zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, savukārt par lielāko svaigpiena izslaukumu 2013. gadā piena piegādātājus apsveica Latvijas piensaimnieku centrālās savienības valdes loceklis Harijs Panke.

“Food Union diendienā sadarbojas ar vairāk nekā 400 zemnieku saimniecībām un svaigpiena piegādātājiem visā valstī. Mums ir ļoti svarīgi vismaz reizi gadā satikt un paust savu atzinību par piena piegādātāju ieguldījumu, jo tieši ar viņu pašaizliedzīgo darbu sākasFood Unionproduktu veiksmes stāsts. Īpašu priekus sagādā saimniecības, kuras līdztekus Food Union izaugsmei ir attīstījušās par mūsdienīgām un efektīvām paraugsaimniecībām,”stāsta Food Union ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis.

Par veiksmīgu sadarbību un ievērojamām investīcijām saimniecības izaugsmē 2013. gadā tika apbalvota Jāņa Ločmeļa z/s Mazdzērvītes Kocēnu novadā, Andas un Ivara Jermaku z/s Dālderi Vecumnieku novadā, Guntas un Dzintara Vārpiņu zemnieku saimniecība Dobeles novadā, Guntas Izakas zemnieku saimniecība Bauskas novadā, Alda Kļaviņa z/s Ceriņi Rūjienas novadā, Arta Janeļa z/s Kalnblāķi Mazsalacas novadā un Jāņa Grasberga z/s Zilūži Kocēnu novadā.

Par kvalitatīvākā svaigpiena ražošanu 2013. gadā Vidzemes reģionā tika apbalvota Silvijas un Jura Miščenko z/s Palejkalni Aizkraukles novadā un Vitas un Aināra Dalbiņu z/s Gaidas Raunas novadā. Zemgales reģionā tika apbalvota Sarmītes Cielavas z/s Krasti Bauskas novadā. Kurzemes reģionā tika apbalvota Astras un Ulda Iņņu z/s Pauguri Priekules novadā un Gunitas Dumpes saimniecība SIA Derības Brocēnu novadā. Savukārt Latgales reģionā tika apbalvota Leopolda Zundas saimniecība AS Viļānu SIS Viļānu novadā.

Par lielākā svaigpiena daudzuma piegādi 2013. gadā un titulu “Piena barons 2013” Vidzemē saņēma Jura Gierkena saimniecība Krimuldas novadā. Zemgalē par labāko šajā nominācijā atzīta Edgara Silakalna vadītā saimniecība SIA AF Zelta Druva Dobeles novadā. Par labāko Kurzemē šajā nominācijā atzīta Jāņa Vaļko vadītā saimniecība SIA Pampāļi Saldus novadā, savukārt Latgalē – Valentīnas Sarkanes vadītā saimniecība AS LIS Latgale Viļānu novadā. Par lielāko piegādāto svaigpiena daudzumu, kas savākts no visas Latvijas, balvu saņēma Daces Pastares vadītā LPKS Māršava Valmierā un Vladislava Butāna vadītā SIA Piena Partneri Jelgavā.

Nominācijā par Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu apbalvojumus saņēma Ameļas Jablonskas vadītā z/s Verības-2 Ozolnieku novadā un Daces Stankēvičas un Ilmāra Apses vadītā z/s Mačēni Vecumnieku novadā.

Nominācijā “Latvijas piensaimniecības patriots” atzinības rakstus no LR Zemkopības ministrijas saņēma pieci saimnieki – Jānis Tukulis no SIA firma Cīruļi Jelgavas novadā, Jānis Miezītis no SIA Bormaņi Kokneses novadā, Normunds Kalniņš no SIA Sidgunda-2 Mālpils novadā, Jānis Rancāns no z/s Madaras Ogres novadā un Eduards Vašuta no z/s Ceipi Burtnieku  novadā.

Par lielāko svaigpiena izslaukumu 2013. gadā atzinības rakstus no Latvijas piensaimnieku centrālās savienības saņēma piecas saimniecības – Alda Kļaviņa z/s Ceriņi un Aigara Kalves z/s Kalntontes Rūjienas novadā, Jāņa Grasberga z/s Zilūži Kocēnu novadā, Ulda Onzuļa z/s Renči Ķeguma novadā un Ģirta Rutkovska z/s Vītoliņi Beverīnas novadā.

Food Union

x

Paroles atgadināšana