Ziņas no biznesa

SIA “Latvijas piens” iegūst ISO 22000 sertifikātu un plāno stiprināt pozīciju eksporta tirgos

SIA "Latvijas Piens"
13.05.2014

Pēc starptautiskās sertifikācijas kompānijas Det Norske Veritas Latvia veiktās atbilstības pārbaudesSIA Latvijas piens šonedēļ ieguvis ISO 22000 : 2005 sertifikātu par pārtikas drošības pārvaldības sistēmas atbilstību starptautiskajam standartam. Uzņēmuma vadība uzskata, ka sertifikāts īpaši nozīmīgs būs eksporta tirgu attīstīšanā un biznesa pozīciju stiprināšanā.

“Sertifikāta iegūšana ir nozīmīgs solis uzņēmuma tālākā attīstībā, jo ISO 22000 ir ne tikai kvalitātes apliecinājums, tas ir reputācijas pamatakmens un uzticamības bāze, īpaši ja runājam par mums vēl neapgūtiem tirgiem. Tādējādi spēsim atvērt durvis, caur kurām iepriekš varējām tikai mēģināt ieskatīties. Patlaban aktīvi veicam pirmos nozīmīgos eksporta soļus Čehijā, lielas iespējas redzam Lielbritānijas tirgū. Arī iekšēji uzņēmumā iegūtais sertifikāts ir būtisks solis domāšanas un pārliecības veidošanā, darbojoties saskaņā ar sociālās atbildības un ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības principiem,” saka SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis.

“Sertifikācijas process ilga aptuveni gadu. Sākām ar sistēmu izveidošanu un ieviešanu, strukturējot un pilnveidojot rīcības procesus, veicot dažādas izmaiņas ikdienas darba organizācijā un liekot nozīmīgāko uzsvaru uz izsekojamību. Process noslēdzās ar pārbaudi un sertifikāta izsniegšanu. Tas ir etaps, ko uzsākām gandrīz vienlaikus ar ražotnes atklāšanu un kas veiksmīgi noslēdzies,” saka R.Freimanis.

Standarta ISO 22000 prasību ieviešana ļauj uzņēmumam izveidot un lietot skaidri definētu, uzņēmumam piemērotu, tomēr elastīgu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmu, izprast esošos riskus, kas var nodarīt kaitējumu patērētājiem un uzņēmumam, pielietot metodes pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pilnveidojumiem un to efektivitātes monitoringam, kā arī konsekventi ievērot pārtikas nekaitīguma normatīvās un korporatīvās prasības.

Patlaban Latvijas piens ražo gan sieru, gan arī industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, galvenokārt, paredzētus eksporta tirgum. Eksports sastāda 90% no Latvijas piens saražotā, lielākie eksporta tirgi ir: Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.

Jāatgādina, ka SIA Latvijas piens 2013. gadu noslēdza ar 37 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas (EBITDA) bija 1,6 miljoni eiro, savukārt provizoriskā neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro. Uzņēmuma plāno 2014.gadā eksporta apjomus dubultot.

Par SIA Latvijas piens

Latvijas piens ir trīs Latvijas zemnieku kooperatīviem –Trikāta KS, Dzēse un Piena Partneri KS- pilnībā piederošs uzņēmums, kurā apvienojušies vairāk nekā 600 Latvijas piensaimnieki. Izveidotā siera ražotne darbojas kopš 2012. gada decembra, tajā nodarbināti vairāk kā 100 speciālisti.Latvijas piensmērķis ir efektīvi pārstrādāt Latvijā ražotu pienu augstas kvalitātes produktos, stabilizēt situāciju piena nozarē valstī, kā arī nodrošināt garantētu iepirkumu un iespējami labāko cenu kooperatīvu biedru saražotajam pienam. Kopuzņēmums vēlas veicināt labklājību laukos, audzēt lepnumu par pašu paveikto un radīt pienesumu valsts ekonomikai. Mērķus Latvijas piens realizē, ieguldot darbu un zināšanas izcilu produktu izveidē un ražošanā. 

SIA "Latvijas Piens"

x

Paroles atgadināšana