Ziņas no biznesa

"Aldaris" turpina ieguldīt "craft" alus šķirņu attīstībā

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
09.02.2015

Turpinot attīstīt un pilnveidot craft alus segmentu, Aldara vēsturiskajā alus darītavā tapušas divas jaunas alus šķirnes – ar īpašu brūvēšanas metodi radītais gaišā tipa alus Brūža Leģenda un no vīna raugiem brūvēta ale tipa alus šķirne Samta Eils, kas ir pirmā tāda Baltijas tirgū un unikāla arī pasaules mērogā. Līdz ar jauno alus šķirņu ieviešanu tirgū Aldaris plāno palielināt un nostiprināt ietekmi craft alus šķirņu segmentā, kurā pēdējā gada laikā pieaudzējis apjomus par 30%.

Brūža Leģenda un Samta Eils aizstās divas līdzšinējās craft alus šķirnes - Mājas Alu un Stalto Beļģi, kas tirgū tika ieviestas 2014. gadā. Populārākajās tirdzniecības vietās jaunās alus šķirnes būs pieejamas no februāra vidus.

"Jau sākotnēji plānojām, ka laika gaitā craft alus šķirnes rotēsim, lai vietējie alus cienītāji regulāri iepazītu jaunas un interesantas alus šķirnes, tādā veidā veicinot kvalitatīvu vietējo alus kultūru. Esmu pārliecināta, ka jaunās alus šķirnes veiksmīgi aizstās esošās un iepriecinās visus alus baudītājus," saka Aldara mārketinga vadītāja Aiga Dzene.

Samta Eils (5,8%) ir unikāla alus šķirne - Biere de Champagne - kādu Latvijas alus darītavas vietējiem alus cienītājiem nav piedāvājušas. Tas faktiski ir nebijis eksperiments Latvijas alus brūvēšanas vēsturē, jo šī unikālā alus raudzēšanai ir izmantoti īpaši vīna raugi, kā rezultātā alus iegūst šampanietim raksturīgu atspirdzinājumu.

Savukārt Brūža leģenda (5,3%) ir Minhenes lager tipa alus. Tā garšas un smaržas noslēpums slēpjas alus brūvēšanas procesā, kurā izmanto iejavas atvārījuma metodi, kas ir sena un laikietilpīga, taču nodrošina alum pilnīgu un noturīgu garšu. Savukārt Minhenes, gaišā un karameļu iesalu kombinācija alum piešķir dzintarkrāsas toni un patīkami saldu garšas līdzsvaru.

"Šobrīd pasaulē faktiski notiek craft alus revolūcija, un mēs vēlamies būt daļa no šī procesa. Tieši tāpēc mēs arī nebaidāmies eksperimentēt un piedāvāt retas un unikālas alus šķirnes, lai pārsteigtu alus mīļotājus," atzīst A.Dzene.

Aldara vēsturiskās alus darītavas brūvēšanas iekārtas ļauj veiksmīgi brūvēt alu salīdzinoši nelielos apjomos un nodarboties ar dažādiem eksperimentiem, tādēļ arī nākotnē kopā ar dažādām interesantām personībām vai par godu kādam īpašam notikumam taps jaunas alus šķirnes, lai ne tikai bagātinātu alus klāstu, bet arī attīstītu alus kultūru Latvijā.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20. gs. sākumā Meža pils bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu, par ko liecināja 1906. gadā Rīgā organizētais Eiropas lielāko alus darītāju kongress. Aldara nosaukumu tā ieguva publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana