Ziņas no biznesa

Spāru svētki "Fazer" Latvija jaunajā saldēto produktu ražotnē

AgroPols
12.02.2015

Fazer jaunās saldēto produktu ražotnes būvniecība Ogrē norit saskaņā ar plānu, un 11.februārī, piedaloties uzņēmuma darbiniekiem un būvniekiem, tika svinēti spāru svētki. Jaunās ražotnes celtniecībā un esošās maiznīcas paplašināšanā Ogrē Fazer Grupa investē vairāk nekā 5 miljonus eiro, kopumā izveidojot aptuveni 40 jaunu darba vietu. Jaunās saldēto produktu ražotnes specializācija būs saldēto produktu - kūku un citu konditorejas izstrādājumu ražošana eksportam. Šis ir pēdējo gadu vērienīgākais Fazer attīstības projekts Baltijas valstīs.

"Laikā, kad, ekonomisko apstākļu spiesti, daudzi pārtikas nozares uzņēmumi savelk jostas un samazina ražošanas jaudas, mēs paplašināmies. Mūsu acu priekšā top jauna moderna rūpnīca, kas dos jaunas iespējas paplašināt Fazer produktu portfeli Baltijā ar augstākās kvalitātes konditorejas izstrādājumiem. Sākotnēji plānojam visu produkciju eksportēt, pēc tam meklēsim iespējas piedāvāt produkciju Baltijas valstīs. Šī mums ir pilnīga jauna joma, kur nepieciešamas īpašas kompetences un zināšanas, tāpēc esam sākuši meklēt darbiniekus, kam ir pieredze konditorejas izstrādājumu ražošanā," komentē Mindaugs Snarskis (Mindaugas Snarskis), Fazer Bakery Baltic rīkotājdirektors.

Fazer Bakery Baltic ražošanas konsolidācijas darbi tika uzsākti 2014. gada septembrī, un tie paredz maiznīcu paplašināšanu Ogrē un Kauņā. Plānots, ka Fazer maiznīcas Ogrē un Kauņā nodrošinās maizes piegādi visās trīs Baltijas valstīs. Jaunā saldēto produktu ražotne darbu sāks 2015. gada rudenī, un sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta.

Par Fazer

Fazer ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Fazer misija ir radīt garšas baudījumu. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1891. gadā tā panākumu pamatā ir izcila produktu un pakalpojumu kvalitāte, spēcīgi zīmoli, kompetenti darbinieki, kā arī atbildīga pieeja it visā, kas tie darīts.

Fazer Grupas neto apgrozījums 2013. gadā sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro, uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 tūkstoši darbinieku. Fazer savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas ir balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

Fazer Latvija ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem - Fazer un Druva. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Savukārt Fazer saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes Karl Fazer un Geisha, tiek ražoti Somijā. 2013. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18,41 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Informāciju sagatavoja Baiba Gulbe, "Fazer Bakery Baltic" komunikācijas direktore.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana