Ziņas no biznesa

Izveidota piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" padome

Rita Voronkova, SIA "Latvijas Piens"
12.03.2015

Ar mērķi pilnveidot korporatīvo pārvaldību, izveidota Latvijas lauksaimniekiem piederošā piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" padome. Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Siksnis, finanšu konsultāciju un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs. Par padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Uldis Krievārs, uzņēmuma "Latvijas Piens" veidošanas iniciators, piensaimniecības kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs. Par padomes locekļiem ievēlēti "Latvijas Piens" dalībnieki Edgars Ruža, "Latraps" ģenerāldirektors, Indulis Jansons, VAKS valdes priekšsēdētājs, Māris Petrēvics, piensaimnieku kooperatīva "Dzēse" valdes priekšsēdētājs.

Valda Sikšņa banķiera, finansista un liela uzņēmuma vaditāja pieredze, Latvijas vadošo lauksaimniecības kooperatīvu kompetence, to veidotāju un attīstītāju Edgara Ružas un Induļa Jansona profesionalitāte, kā arī ilggadējā pieredze piensaimniecībā, ko nodrošina "Latvijas Piena" veidošanas iniciatori kooperatīvi "Trikāta KS" un "Dzēse" veidos sinerģiju, kas nepieciešama Latvijas lauksaimniekiem piederošā, vietējā kapitāla piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" stratēģiskajai attīstībai. "Jaunai padomei ir visas nepieciešamās kompetences, lai izveidotu vadošu, efektīvu un labi pārvaldītu piena pārstrādes uzņēmumu, tādejādi sniedzot savu ieguldījumu piena pārstrādes nozares attīstībai Latvijā kopumā", komentē Valdis Siksnis, "Latvijas Piens" jaunais padomes priekšsēdētājs.

Lai sasniegtu iecerēto, "Latvijas Piens" 2015. gadā investēs siera ražošanā, lai būtiski palielinātu jaudu un kvalitāti fasēšanas procesos. "Latvijas Piens" kopumā plāno investēt 227 000 eiro. Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka investīcijas ļaus palielināt arī eksportu. "Šobrīd savas jaudas izmantojam maksimāli un ražojam sieru apmēram 300 tonnas mēnesī. Sagaidām, ka investīciju projekts cels ražošanas kvalitāti un jaudas. "Latvijas Piens" ir aktīvi strādājis, lai mazinātu tirgus riskus, īsā laikā pārkārtojot ražošanu, fokusējoties uz siera ražošanu un attīstot eksportu. Jāatzīst, tas nav viegli izdarāms laikā, kad krīze piena nozarē būtiski ietekmē vairākas ES valstis vienlaikus, arī mūsu tuvējos kaimiņus Baltijā," situāciju ieskicē A.Skudra, piebilstot, ka uzņēmuma nospraustais kurss ir Skandināvijas tirgus. Primārais ir nostiprināt savas pozīcijas Zviedrijā, kur jau tiek piedāvāti divus mēnešus nogatavinātie "Edamer" un "Gouda" sieri un "Sniega bumbas". Šobrīd uz Zviedriju tiek eksportētas jau 50 tonnas mēnesī."

"Latvijas piens" šobrīd savu produkciju eksportē uz Zviedriju, Somiju, Ukrainu, Vāciju, Slovākiju, Lielbritāniju, Izraēlu, Čehiju, Lietuvu un Igauniju iekļaujot vietējā, Baltijas tirgū. Austrumu reģionu tirgos tiek veikta tirgus izpēte un noteikts eksporta potenciāls.

"Latvijas Piens" valde veic uzņēmuma attīstības realizāciju un vada tā operatīvo darbību. Valdē strādā Anita Skudra, valdes priekšsēdētāja, finanšu direktors Jevgēņijs Maļiko, mārketinga vadītāja Ramona Kalniņa, ražošanas direktore Agija Mūrniece un attīstības un tehnisko jautājumu direktors Dainis Kanepons.

Atbilstoši noslēgtajam dalībnieku līgumam, piensaimnieku kooperatīvam "Trikāta KS" pieder 44%, LPKS "Latraps" 30%, piensaimnieku kooperatīvam "Dzēse" 17%, Vidzemes un Latgales graudkopības kooperatīvam VAKS - 9% uzņēmuma kapitāldaļu.

SIA "Latvijas Piens"

x

Paroles atgadināšana