Ziņas no biznesa

"Food Union" investē krējuma ražošanas procesos un laiž klajā jaunu "Meistara krējumu"

Linda Mežgaile, Food Union
10.09.2015

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir veicis skābā krējuma ražošanas tehnoloģiju un procesu uzlabojumus un laidis klajā jaunu produktu sēriju - MEISTARA krējums - Latvijā visiecienītākajam piena produktu zīmolam Limbažu piens. Jaunās produktu sērijas izstrādē, testēšanā un virzīšanā tirgū uzņēmums ieguldījis 20 tūkstošu eiro.

Limbažu piens MEISTARA krējuma līnijas palaišanai, uzņēmums izstrādāja specifisku skābā krējuma ražošanas kvalitātes standartu un ieviesa vairāklīmeņa kontroles mehānismus ražošanas procesos un tehnoloģijās. Ieviestā procedūra paredz, ka Limbažu piens MEISTARA krējumam tiek izvēlēts tikai svaigākais un augstākās kvalitātes piens, kas tiek nošķirots un atsevišķi pārstrādāts. Krējuma raudzēšanai izvēlētas specifiskas ierauga baktērijas, kas veido vēlamo krējuma garšu un konsistenci, piešķir nepieciešamo skābuma līmeni un ļauj saglabāt produkta kvalitāti nemainīgu visā realizācijas periodā. Rezultātā iegūstam krējumu ar viendabīgu, mēreni biezu struktūru bez tauku un olbaltumvielu daļiņām, bez graudiem, ar tīru, pienskābiem produktiem raksturīgu garšu un smaržu, proti, - īstu krējumu!

"Kvalitāte ir mūsu galvenā prioritāte. Tieši tādēļ pastāvīgi veicam uzlabojumus ražošanas tehnoloģijās un procesos, lai nodrošinātu pilnīgu izejvielu izsekojamību un stingru kvalitātes kontroli visos ražošanas posmos. Limbažu piens MEISTARA krējuma izstrādē apvienojam pienu no labākajām Latvijas zemnieku saimniecībām, senākās krējuma raudzēšanas tradīcijas ar mūsu meistaru pieredzi un modernākajām tehnoloģijām," papildina Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs.

Limbažu piens MEISTARA krējums ir pieejams ar 15%, 20% un 25% tauku saturu. MEISTARA krējumam ar 15% un 20% tauku saturu piemīt viendabīga un maiga garša, savukārt MEISTARA krējums ar 25% tauku saturu garantē sabalansēti skābu garšu un biezu konsistenci. Visu trīs veidu MEISTARA krējums ir pieejams visos lielāko tirdzniecības tīklu veikalos no septembra vidus par īpašu iepazīšanās cenu - 0,89 EUR neatkarīgi no tauku satura.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un viens no vadošajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens, kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS Premia Foods.

Saskaņā ar provizorisko informāciju Food Union apgrozījums Baltijā 2014. gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Uzņēmumā Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieku.

Food Union darbība atbilst visaugstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes standartiem. Uzņēmuma ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000 un ISO 22000, FSSC 22000, kā arī Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas HACCP sertifikātus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana