Ziņas no biznesa

"Tukuma Straume" ir gatava iesaistīties pētījumā; lūdz pieaicināt starptautiskos ekspertus

AgroPols
22.01.2016

AS "Tukuma Straume" ir gatava iesaistīties pētījumā, lai noskaidrotu suņu barības vada paplašināšanās slimības patiesos cēloņus, informējas AS "Tukuma Straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

"Es esmu pārliecināts par DOGO suņu barības kvalitāti, tāpēc aicinām likt savstarpējos apvainojumus pie malas un konstruktīvi risināt situāciju. Ja pētnieku grupa novērš šaubas, kas saistītas ar šo pētījumu, proti, noņem noslēpumainības plīvuru, iepazīstina mūs ar metodoloģiju un plānoto gaitu, mēs esam gatavi sadarboties," sacīja Podnieks.

Saistībā ar šo AS "Tukuma Straume" jau ir vērsusies pie Latvijas Veterinārārstu biedrības, nosūtot vēstuli.

Viņš arī norādīja, ka pētījuma gaitas paātrināšanai un cēloņa ātrākai noskaidrošanai, viņš aicina Latvijas Veterinārārstu biedrību piesaistīt starptautiskus ekspertus, kas ar šo slimību strādā jau gadiem.

Lai gan iepriekš izplatīta informācija, ka šāda slimība ir raksturīga tikai Latvijā, tā tomēr nav, jo pasaulē tā tiek pētīta jau ilgi.

AS "Tukuma Straume" ir viens no pieredzes bagātākajiem un modernākajiem mājdzīvnieku barības ražotājiem Baltijā, vienlaikus arī viens no redzamākajiem Tukuma novada uzņēmumiem un lielākajiem nodokļu maksātājiem, kas pašlaik nodarbina 65 cilvēkus. Pēdējos sešos gados uzņēmums nodokļos samaksājis 4,4 miljonus eiro, pērn - 715 tūkstošus eiro.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 6,5% līdz 16,138 miljoniem eiro, bet kopš 2010.gada tas pieaudzis divas reizes. Savukārt peļņa pēc nodokļiem 2014.gadā bija 1,787 miljoni eiro jeb par 65% lielāka nekā gadu iepriekš.

Vēl pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, "Tukuma straume" sāka ieviest HACCAP principus kvalitātes paškontroles sistēmā. Uzņēmuma laboratorija veic izejvielu kvalitātes kontroli, kvalitātes kontroli būtiskākajos ražošanas procesa punktos, gatavās barības kvalitātes pārbaudi. To kvalitātes rādītāju noteikšana, kuru neveic uzņēmuma laboratorija, notiek PVD BIOR laboratorijā, LU Bioloģijas institūtā Salaspilī, LLU Agronomijas zinātņu laboratorijā, KEMIN inspired molecular solution laboratorijā Beļģijā, Eirofin laboratorijā Vācijā.

Informāciju sagatavoja Tija Ezeriņa, "Public ID Group" projektu direktore.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana