Ziņas no biznesa

Londonas fondu birža iekļauj AS "Balticovo" tās pirmajā gadagrāmatā par Eiropas ātrāk augošajiem uzņēmumiem

Armands Šterns, A/s "Balticovo"
17.06.2016

2016. gada 15.jūnijā, Briselē, Eiropas Parlamentā augsta līmeņa pasākumā tika prezentēta Londonas fondu biržas pirmo reizi izdotā gadagrāmata par izcilākajiem Eiropas uzņēmumiem. Gadagrāmatu ar nosaukumu "1000 uzņēmumi, kuri iedvesmo Eiropu" ir veidojusi Londonas fondu birža (London Stock Exchange Group - LSEG), apkopojot, informāciju par veiksmīgākajiem un ātrāk augošajiem mazā un vidējā lieluma Eiropas uzņēmumiem. Gada grāmatā kā viens no 1000 uzņēmumiem, no kura iedvesmoties Eiropai, Londonas fondu birža ir ierindojusi arī Latvijas olu un olu produktu ražotāju "Balticovo".

Londonas fondu biržas vadītājs Haviers Rolets (Xavier Rolet), prezentējot šo gadagrāmatu, ir atzinis: "Šī ir unikāla gadagrāmata, kas pirmo reizi Eiropā identificē visaizraujošākos un dinamiskākos mazā un vidējā lieluma uzņēmumus. Šis ziņojums ir radīts ar vēlmi izgaismot zināmo patiesību: šie uzņēmumi ir Eiropas ekonomikas virzītājspēks. Tikai šādi uzņēmumi var risināt hroniskas ekonomiskas problēmas, kas ietekmē Eiropu. Mazā un vidējā lieluma uzņēmumi eirozonā ir atbildīgi par divām trešdaļām darba vietu un veido 60% no biznesa ekonomikas vērtības. Gadagrāmatā apkopoto 1000 uzņēmumu apgrozījums gada laikā kopumā ir pieaudzis par 71%, bet darba vietu skaits šajos uzņēmumos pēdējos divos gados ir audzis par 66%. Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem izdodas radīt inovācijas un attīstīties, piedāvājot jaunus pakalpojumus vai mainot esošos biznesa modeļus, izmantojot to dabīgās iespējas."

"Balticovo" komercdirektors Toms Auškāps atzina: "Ir gandarījums, kad tik prestiža organizācija kā Londonas fondu birža ir pamanījusi mūsu darbību Eiropā un iekļāvusi "Balticovo" šajā vēsturiskajā gadagrāmatā starp tiem 1000 Eiropas uzņēmumiem, kuri izcelti kā piemērs un iedvesmas avots plašajai Eiropai. Lai gan mēs esam vadošais olu un olu produktu ražotājs Ziemeļeiropā, ir tikai loģiski, ka Eiropas mērogā neesam uzskatāmi par lielu uzņēmumu, jo šajā Londonas fondu biržas gadagrāmatā kā mazi un vidēja lieluma uzņēmumi ir iekļauti tie, kuru ieņēmumi ir no 20 līdz 300 miljoniem eiro gadā."

Londonas biržas pirmajā gadagrāmatā "1000 uzņēmumi, no kuriem Eiropai iedvesmoties" no Baltijas valstu uzņēmumiem ir iekļauti tikai 3 ar pārtikas ražošanu saistīti uzņēmumi un 12 nepārtikas uzņēmumi. Šajā gadagrāmatā ir apskatīti jautājumi arī plašākas ekonomikas kontekstā, fokusējoties uz iespējām un problēmām, ar kurām saskaras Eiropas uzņēmumi.

Par AS "Balticovo"

AS "Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas. Ražotnē notiek pastāvīga produktu kvalitātes kontrole stingrā veterinārā uzraudzībā. Uzņēmuma īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Ziemeļeiropas valstu vidū AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Strādājošo skaits 2016.g. - 246 darbinieki. Uzņēmuma apgrozījums 2014. gadā - 42,8 milj. eiro. Uzņēmums ir atzīts kā viens no Latvijas vērtīgākajiem Latvijas uzņēmumiem desmitgadē (2006-2015.g.) AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC kvalitātes standartu apliecinājumus. Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā.

Vairāk informācijas par Londonas biržas gadagrāmatu: http://www.lseg.com/resources/1000-companies-inspire

http://www.lseg.com/resources/1000-companies-inspire-britain/balticovo

Red. piezīme: No Baltijas valstīm izdevumā ir iekļauti tikai trīs ar pārtikas ražošanu saistīti uzņēmumi: no Latvijas  AS "Balticovo" un SIA "Forevers", no Lietuvas zivju pārstrādes uzņēmums "Viciunai group".

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana