Ziņas no biznesa

"Rīgas Dzirnavnieks" uzsāk jaunās labības pieņemšanu no zemniekiem

Žilvinas Pakeltis, A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
19.07.2016

Otrdien, 19. jūlijā, viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Latvijā AS "Rīgas Dzirnavnieks" uzsāk jaunās graudu ražas pieņemšanu. Ņemot vērā uzņēmuma attīstību Latvijā un eksporta tirgos, tas plāno jaunajā ražas sezonā iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu.

"Rīgas Dzirnavnieks" plāno iegādāties līdz pat 150 000 tonnām graudu, fokusējoties uz trīs kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem un ievērojot striktas "Rīgas Dzirnavnieks" graudu audzēšanas prasības.

Uzņēmums pēdējo gadu laikā uzsācis strauju eksporta tirgu apgūšanu, un šobrīd eksportē graudaugu produktus uz vairāk nekā 30 dažādām pasaules valstīm. Pērn "Rīgas Dzirnavnieks" palielināja auzu produkcijas ražošanas kapacitāti par 30%, lai nodrošinātu eksporta tirgos pieaugušo pieprasījumu pēc "Herkuless" un citiem auzu produktiem. Tādos starptautiskos tirgos kā Skandināvija, Tuvie austrumi un Ķīna arvien vairāk atpazīst augstos "Herkuless" un citu "Rīgas Dzirnavnieks" produktu kvalitātes standartus.

Žilvinas Pakeltis, AS "Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis: "Latvija soli pa solim sākusi izcīnīt savu vietu globālajā tirgū kā uzticams piegādātājs labas kvalitātes auzu produktu jomā, kas pielīdzināta skandināvijas ražotāju graudu un gala produktu augstajam līmenim. Šogad esam piedzīvojuši lielu interesi par mūsu auzu un kviešu audzēšanas programmu un šobrīd strādājam ar vairāk nekā 50 zemniekiem, kas nodrošina labākās kvalitātes graudus eksportam. Mēs vēlamies pateikt paldies visiem mūsu lauksaimniekiem un partneriem."

Šogad graudaugus pārsteidza atšķirīgi laikapstākļi, sākot ar labvēlīgu ziemu, sausu pavasari un noslēdzot ar slapju vasaru. Jācer, ka šie laikapstākļi neatstās ietekmi uz graudu kvalitāti un laiksaimniekiem būs labas ražas.

Šogad graudu cenas saglabā dažādību, un šobrīd tās ir līdzīgā cenu līmenī kā pērn sezonas sākumā, saglabājot daudz lielāku cenu stabilitāti auzām. Aktuālās iepirkumu cenas tiek publicētas "Rīgas Dzirnavnieks" mājas lapā www.rigas-dzirnavnieks.lv.

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta Saimniece".

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"

x

Paroles atgadināšana