Ziņas no biznesa

Investējot 150 000 eiro, "Latvijas Maiznieks" sāk ražot maizi ar dabīgo ieraugu un plaucējumu

Māris Daude, AS "Latvijas Maiznieks"
08.09.2016

Pēdējos piecos gados A/S "LATVIJAS MAIZNIEKS" ir rūpīgi pētījusi Latvijas tirgus tendences: tās parāda, ka cilvēki maizi ēd mazāk, priekšroku dodot kvalitatīvākai, dārgākai maizei. Sākot ar septembri, uzņēmums pircējiem piedāvā sēriju "ĪSTENĀ", kas gatavota, izmantojot īpašu tehnoloģiju, dabīgo ieraugu un plaucējumu. Jaunās produktu sērijas ražošanas uzsākšanā investēti 150 000 eiro.

A/S "LATVIJAS MAIZNIEKS" gada garumā ir veikusi apjomīgu tirgus pētījumu par maizes ēšanas paradumiem un iespējamo patēriņu Latvijā tuvākajos gados, maizes kultūras attīstību.

Pētījums izmaksājis 50 000 eiro, un tajā secināts, ka arvien vairāk pircēji interesējas par maizes sastāvu. Viņiem ir svarīgi, ka ražotājs izmanto dabīgo ieraugu, uzmanība tiek pievērsta arī cukura daudzumam un tam, kādi ir papildu ieguvumi, ēdot maizi, piemēram, sēklu daudzumam, šķiedrvielām un citiem labumiem.

"Jau ilgstoši visās mūsu ražotajās rudzu un saldskābajās maizēs tiek izmantots dabīgais ieraugs, taču tagad tehnoloģija ir pilnveidota un iegādātas jaunas iekārtas, lai varētu ražot maizi gan ar dabīgo ieraugu, gan plaucējumu, kā to darījuši mūsu senči. Šajā procesā būtiska nozīme ir roku darbam," stāsta "LATVIJAS MAIZNIEKA" mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs Māris Daude.

Iekārtās investēti ap 100 000 eiro, taču daudzi procesi "ĪSTENĀS" maizes ražošanā notiek ar rokām. Šīs sērijas izstrādājumi nesatur E vielas, maizei ir zems piesātināto tauku saturs, toties tā satur daudz šķiedrvielu un vērtīgu uzturvielu, kas patērētājam kļūst aizvien svarīgāk.

Jaunā maizes sērija "ĪSTENĀ" būs apskatāma un nogaršojama “LATVIJAS MAIZNIEKA" stendā izstādē “Riga Food", kas norisinās no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Maizes sērija "ĪSTENĀ" ietver četru veidu maizi: "ĪSTENĀ - rudzu maize", "ĪSTENĀ - saldskābmaize", "ĪSTENĀ - augļu maize" un "ĪSTENĀ - burkānmaize".

Par A/S “LATVIJAS MAIZNIEKS"

Dibināta 1968. gadā, A/S "LATVIJAS MAIZNIEKS" ir lielākais maizes ražošanas uzņēmums Latvijā. Jaunākās tehnoloģijas apvienojumā ar labākajām Latvijas maizes cepšanas tradīcijām ļauj šā uzņēmuma ražotajiem produktiem saglabāt nemainīgi labu garšu un kvalitāti. Maizes sērija "Zeltene", sēklu maizes "Pavasara", "Sabile", "Līgatne", "Rundāle", tostermaize "Vita!" ir iecienītākie "Latvijas Maiznieka" produkti.

AS "Latvijas Maiznieks"

x

Paroles atgadināšana