Ziņas no biznesa

Latvijas garšu Berlīnē pārstāvēs pieci mazie ražotāji

Ilze Rūtenberga-Bērziņa, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)
12.09.2016

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā konkursā "Tautas garša" starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2016" ietvaros par uzvarētājiem kļuvuši pieci mazie ražotāji: z/s "Vidussala" ar ozolzīļu ievārījumu, z/s "Buliņi" ar ābolu sieru, IK "I.R. Avots" ar putoto medu, SIA "Kurzemnieku ražojumi" ar žāvētiem āboliem, kā arī SIA "Krīgeri" ar maizi.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: "Izstāde apliecināja, ka mazajiem ražotājiem iespēja piedalīties tajā ir ļoti būtiska. Neskaitāmas reizes dzirdējām pateicības par vienuviet pieejamo latviskā kopumu. Tādēļ iesākto turpināsim un ceram uz ilgtermiņa sadarbību ar BT1, kā arī neatsveramo Zemkopības ministrijas atbalstu šādu pasākumu rīkošanā."

Mazos ražotājus vērtēja kā izstādes apmeklētāji, tā žūrija, kurā piedalījās Īrisa Roze-Posuma, LLKC Ventspils nodaļas vadītāja, Daina Saktiņa, Dr. oec., Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Izstāžu nodaļas vadītāja, Iveta Krauja, Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja, Ieva Jonsone, SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" eksporta direktore, Vita Brakovska, biedrības "Zinis" valdes priekšsēdētāja, inovāciju pārzinātāja.

Konkursa ietvaros par labākajiem dažādās produktu grupās atzīti:

• Piena produktu grupā - SIA "Meža Brūklene" (citrona-bazilika saldējums);

• Dzīvnieku izcelsmes un zivju produktu, t. sk. medus grupā - SIA "EKA Paipalas" (marinētas paipalu olas);

• Augu izcelsmes produktu (t. sk. augļu un dārzeņu produkti, tējas, garšvielas) grupā - SIA "Latnature" (upeņu-biešu rullīši);

• Miltu izstrādājumu grupā - SIA "Krīgeri" (maize);

• Dzērienu grupā - labākais alkoholiskais dzēriens SIA "Brīvais Mustangs" (brūkleņu vīns), labākais bezalkoholiskais dzēriens - SIA "Snigol" (sīrups "Efekters").

Atzinības balvu no žūrijas komisijas locekles Ievas Jonsones ieguva SIA "Lubeco" ar ābolu konfektēm piena šokolādē.

Starptautiskā pārtikas izstāde "Zaļā nedēļa 2017" notiks no 20. līdz 29.janvārim Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)

x

Paroles atgadināšana