Ziņas no biznesa

"Elvi" veikalos 95% ir pašmāju piena produkti

Ksenija Andrijanova, SIA "ELVI Latvija"
03.09.2016

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība atzīst, ka vietējie mazumtirgotāji sāk mainīt piena produktu sortimentu uz importēto preci, kuras izcelsme turklāt ne vienmēr ir viegli noskaidrojama. "Mūs pārsteidz šāda atsevišķu Latvijas mazumtirgotāju rīcība. Ja uzņēmums pozicionē sevi kā vietējais, mūsuprāt, ir jācenšas atbalstīt pašmāju ražotājs. ELVI veikalos joprojām piena produktu segmentā dominē Latvijas ražotāju produkcija, aizņemot līdz pat 95% no sortimenta," informē SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Mazumtirgotāja uzdevums ir piedāvāt pircējam plašu preču klāstu - gan vietējās izcelsmes, gan importēto produkciju, tādā veidā ļaujot viņam izvēlēties sev vēlamo produktu un cenu kategoriju. Taču vietējiem mazumtirgotājiem būtu jādod priekšroka pašmāju produkcijai. "Pircējam jānodrošina pieeja augstākas kvalitātes vietējās izcelsmes precēm," stāsta L.Vārtukapteine. Viņa norāda, ka piena un piena produktu segmentā veikalos ELVI ir 95% pašmāju produkcijas, maizes un konditorejas izstrādājumu klāstā - 97%, dārzeņu un zaļumu sortimentā - 48%, gaļas un gaļas produkcijas īpatsvarā - 90%, savukārt bakalejas - 70% produkcijas ir ražota Latvijā.

Nacionālais mazumtirgotājs ELVI tāpat atbalsta vietējos ražotājus, iesaistoties dažādās kampaņās un akcijās. "Pirms diviem gadiem kļuvām par vienu no akcijas "Latvijas Labums!" iniciatoriem, šī gada oktobrī plānojam iesaistīties vēl vienā vietējo ražotāju atbalsta kampaņā," stāsta L.Vārtukapteine.

ELVI ir franšīze ar 152 veikaliem visā Latvijā. SIA ELVI Latvija ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, pieauga par 15%. Piedaloties prestižajā Latvijas Tirgotāju asociācijas konkursā, 2015.gadā mazumtirgotājs ELVI uzvarēja kategorijā "Latvijas labākais tirgotājs 2015".

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana