Ziņas no biznesa

"Bauskas alus" uzsācis inovatīva produkta rūpniecisku ražošanu

AgroPols
13.10.2016

SIA "Bauskas alus" šajā gadā ir uzsācis inovatīva produkta - tējas sēnes dzēriena Dr. Kombucha rūpniecisku ražošanu Baltijā, papildinot bezalkoholisko dzērienu segmentu. SIA "Bauskas alus" rūpnieciski izgatavotais tējas sēnes dzēriens D. Kombucha ir 100 % raudzēts, bezalkoholisks un dabīgs dzēriens.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore D. Kārkliņa stāsta: "Līdz šim tējas sēnes dzērienu gatavoja galvenokārt mājas apstākļos un tas ir pazīstams daudzām tautām no seniem laikiem. To uzskata par patiesu dzīvības eliksīru. Tautas medicīnā to iesaka organisma imūnsistēmas, zarnu trakta darbības uzlabošanai un kā detoksikācijas līdzekli. Rūpnieciski SIA "Bauskas alus" izgatavotais tējas sēnes dzēriens Dr. Kombucha ir 100 % raudzēts, dabīgs dzēriens ar viegli dzirkstošām, veldzējošām un tonizējošām īpašībām. Satur B grupas vitamīnus: B1, B3, B6 un B12 un nesatur konservantus. Salīdzinot ar citiem atspirdzinošajiem dzērieniem, tajā ir ievērojami zemāks cukura saturs. Īpaši ieteicams to lietot atdzesētā veidā."

"Mainoties patērētāju dzīvesveida maiņai, kuri ievēro arvien vairāk veselīga dzīvesveida pamatprincipus, pievēršot uzmanību produkta sastāvam un ietekmei uz veselību, mēs esam izstrādājuši klientu vēlmēm un dzīvesveidam atbilstošu jaunu produktu - tējas sēnes dzērienu Dr. Kombucha. Pašreiz tas ir nopērkams Rimi hipermārketos, lielākajos Elvi, Depo un TOP veikalos. Produkts ir inovatīvs visā Baltijā, jo esam pirmie šajā reģionā, kas ir uzsākuši tējas sēnes dzēriena rūpniecisku ražošanu. Plānojam arī turpmāk investēt produkta līnijas paplašināšanā, jo šī gada deviņos mēnešos bezalkoholisko dzērienu tirgus segmentā esam audzējuši kopējo pārdošanas apjomu par 10 procentiem, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, " atklāj SIA "Bauskas alus" direktors Vladimirs Barskovs.

Dakteris Kombucha jau Tjin dinastijas laikā zināja tējas sēnes ārstējošās īpašības un ieteica dzērienu saviem pacientiem, kuri to nodēvēja par dzīvības eliksīru un deva tam nosaukumu - Dr. Kombucha tējas sēnes dzēriens. Dzērienu gatavo no saldinātas tējas un raudzē ar mikroorganismu asociāciju, kurā vienlaikus darbojas raugs un etiķskābes baktērijas. Raugi ražo etanolu, kuru etiķskābes baktērijas pārveido etiķskābē. Abu mikroorganismu darbības rezultātā veidojas dzēriens ar nozīmīgām bioloģiski aktīvām vielām kā dažādas organiskās skābes, enzīmi un vitamīni, kam ir svarīga loma cilvēka organismā notiekošajos vielmaiņas procesos.

Alus darītava "Bauskas alus" jau kopš 1981.gada ražo un piedāvā saviem patērētājiem kvalitatīvas alus šķirnes, kuru ražošanā tiek izmantota sentēvu alus darīšanas tehnoloģija, kas ļauj saglabāt pirmatnējo alus garšu, nepievienojot produktiem e-vielas un konservantus. Tādejādi tiek radīti aukstas kvalitātes produkti. Kā arī uzņēmums ražo tautā iecienītos bezalkoholiskos iesala dzērienus "Veselība", "Porteris" un dabīgi raudzētu kvasu.

Informāciju sagatavoja Inga Zālīte, SIA "Bauskas alus" komunikācijas speciāliste.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana