Ziņas no biznesa

Latvijas zivju pārstrādes produkti gūst atzinību pasaules lielākajā pārtikas produktu izstādē "SIAL Paris 2016"

Latvijas Zivrūpnieku savienība
19.10.2016

Latvijas zivju pārstrādes produkts "Smoked Petites Sardines" (ražotājs - SIA Karavela) guvis starptautisku ekspertu atzinību un iekļauts lielākās starptautiskās pārtikas produktu izstādes "SIAL Paris" 2016.gada inovatīvo produktu stendā. "Smoked Petites Sardines" novērtēts ar produkta augsto kvalitāti, bet īpaši ar inovatīvu iepakojuma risinājumu, kas zināmā mērā ir jaunatklājums pasaules zivju konservu industrijai. Pirmie pasaulē šādu iepakojumu ražošanā sāka ieviest tieši Latvijas uzņēmumi SIA "Gamma-a" un A/S "Brīvais vilnis", kā rezultātā šobrīd tas ir kļuvis par nozares atpazīstamības zīmi īpaši tādos produktos kā "Brisling sardines" vai "Les petites sardines de Riga".

"Pirms četriem gadiem nozare sev izvirzīja jaunus kopējus mērķus produktu un tirgu attīstībai, kas, tajā skaitā, paredzēja augsti pievienotas vērtības "sardīnes" produkta virzību. Šī "SIAL Paris" izstāde ļoti skaidri pierāda, pirmkārt, to, ka nozares uzņēmēji nekļūdījās jaunu mērķu noteikšanā, otrkārt, vienkāršu patiesību, ka Latvija ir pasaules līmeņa spēlētājs mazo pelāģisko zivju pārstrādē. Zināšanas, kas balstās vismaz pusotru gadsimtu senās tradīcijās ir pamats tam, lai Latvija kā zivju pārstrādes lielvalsts spētu veiksmīgi konkurēt ar jebkuru citu spēlētāju pasaulē", saka Didzis Šmits, Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents.

Jau pirmajās izstādes dienās (izstāde atvērta 16.10-20.10.2016.) var novērot ļoti aktīvu interesi par nozares produktiem un inovatīvo iepakojuma risinājumu pielietošanu. Izstādē nozari pārstāv divpadsmit zivju pārstrādes uzņēmumi (SIA Gamma-a; SIA Līcis 93; SIA Karavela; A/S VZKK; SIA Kaija Seafood; SIA UNDA; A/S Brīvais vilnis; A/S Banga; SIA Roja FCT; SIA Kuršu zeme; SIA RANDA; SIA Sabiedrība IMS).

"Lai arī Krievijas, Kazahkstānas un Baltkrievijas tirgu slēgšana, kā arī kopējā ekonomiskā situācija šajā reģionā Latvijas zivju pārstrādes nozarei ir milzīgs trieciens, tomēr daudzus gadus mērķtiecīgi veiktais darbs pie jauniem produktiem un tirgiem skaidri apliecina to, ka nozarei ir ļoti labas perspektīves nākotnē. Mēs šodien runājam par nozares "restartu", Didzis Šmits.

Latvijas Zivrūpnieku savienība

x

Paroles atgadināšana