Ziņas no biznesa

"Cido Grupa" šogad sākusi sulu eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem

AgroPols
01.12.2016

Vadošais dzērienu ražotājs Baltijā SIA "CIDO Grupa" turpina attīstīt eksportu un šogad uzsācis sulu eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, tādējādi paplašinot produkcijas sortimentu, kas tiek eksportēts uz šo reģionu. Šis ir viens no eksotiskākajiem tirgiem, kurā tiek novērtētas Latvijā ražotās sulas.

Kopā uz šo valsti tiek eksportētas septiņas "CIDO" sulas. Visas sulas tiek eksportētas ar "CIDO" zīmolu. Pieprasījums ir pēc "CIDO" sulām ar savā ziņā unikālām garšām - piemēram, granātābolu, mango, dzērveņu, tomātu ar jūras sāli, kā arī standarta top garšām - apelsīnu, ābolu, greipfrūtu.

Inese Lielpinka, SIA "CIDO Grupa" pārstāve: "Sulu eksports uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem ir novērtējums Latvijas ražotājam, jo šajā nišā ir ļoti sīva konkurence. Turklāt daļa šo sulu veidu tiek iegūtas turpat reģionā, kas tikai vēlreiz apliecina, ka mūsu sulām ir laba garša un augsta kvalitāte. Katrā ziņā esam apmierināti ar pirmo kravu panākumiem un nākotnē ceram paplašināt šo sadarbību."

CIDO sulas un nektārus augsti novērtē Baltijas valstīs. Pateicoties pārdotajam sulu apjomam Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, "CIDO Grupa" ir lielākais sulu un nektāru ražotājs Baltijā. Pēdējos gados CIDO sulas ir kļuvušas par labu eksporta produktu arī daudzviet citur.

Ražotājs kā vienu no veiksmes faktoriem min dalību starptautiskās izstādēs, kā arī valsts akciju sabiedrības "Latvijas Attīstības finanšu institūcija ALTUM" piedāvātās eksporta garantijas, ko aktīvi izmanto arī eksportam uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

"CIDO Grupa" ir viens no lielākajiem pārtikas produktu eksportētājiem Latvijā, kas uz ārvalstīm eksportē tieši uzņēmuma zīmolus. Ražotāja eksporta rādītāji pērn sasnieguši 21% no produkcijas pārdošanas apjoma, kas ir pēdējos gados labākais sasniegums. Vislielāko daļu - 63% - eksporta veido Lietuva un Igaunija, savukārt pārējās Eiropas valstis - 25% un Krievija un citas valstis - 12%. Visiecienītākie ārvalstīs produkti ir "CIDO" ledus tēja, kvasa dzēriens, kā arī sulas un nektāri.

Uzņēmums eksportē produkciju uz aptuveni 20 pasaules valstīm, piemēram, Zviedriju, Dāniju, Lielbritāniju, Īriju, Vāciju, Poliju, Itāliju, Spāniju, Maltu, Izraēlu, Ukrainu, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Ķīnu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Lietuvu un Igauniju.

Par "Cido Grupa"

SIA "Cido Grupa" ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens un dzeramais ūdens, gan alus.

SIA "Cido Grupa" kapitāla daļu īpašnieks ir Dānijas akciju sabiedrība "Royal Unibrew". 2015.gadu "Cido Grupa" noslēdza ar 53,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu, apliecinot, ka uzņēmums ir viens no lielākajiem pārtikas ražotājiem Latvijā.

Informāciju sagatavoja Inese Lielpinka, SIA "Cido Grupa" pārstāve.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana