NVO ziņas

Pagājis biškopju vasaras saiets

R. Bartuševica, Latvijas Biškopības biedrība
23.07.2009

Pagājis biškopju vasaras saiets

Š. g. 18.jūlijā un 19.jūlijā, kā katru vasaru, jūlija trešajā sestdienā un svētdienā, biškopji satikās Vislatvijas Biškopju vasaras saietā. Šogad saiets norisinājās ļoti jaukā un gleznainā vietā - Vecpiebalgā, Alauksta ezera estrādes pļavā. Pasākumu apmeklēja ~ 600 cilvēki, tai skaitā biškopji , to ģimenes locekļi un draugi.

Pirmajā pasākuma dienā, neiztrūkstoša bija biškopības inventāra izstāde, kur varēja aplūkot jaunākās tehnoloģijas biškopībā. Lielu interesi biškopjos izraisīja lekciju programma:

• Skudrskābes un skābeņskābes lietošana varrozes ierobežošanai - LBB pētniece instruktore veterinārārste / biškope Ineta Eglīte;

• Skudrskābes lietošanas praktiskā pieredze - LBB padomes priekšsēdētāja vietnieks / biškopis Andrejs Mizis;

• Biškopības produkcijas kvalitāte - Cēsu rajona biškopības nodaļas vadītājs / biškopis Aivars Radziņš;

• Biškopības produkti veselības uzlabošanai - folla diagnostikas speciālists Normunds Uzulēns.

Ļoti lielu apmeklētāju atsaucību guva, nu jau par tradīciju kļuvušās, medus degustācijas, kuras ietvaros tika noteikts "Garšīgākais Latvijas medus 2009". Nomināciju "Garšīgākais Latvijas medus 2009" ieguva kļavu - plūmju medus, ko ievācis biškopis Jānis Vainovskis no Saldus. Medus degustācijas notika sadarbībā ar biedrību "Mārketinga padome".

Konkursa laikā viens medus paraugs tika anulēts, jo neatbilda konkursa nosacījumiem.

Pasākuma laikā varēja saņemt bezmaksas skābeņskābes un skudrskābes komplektus varrozes (bišu slimības) ierobežošanai, kuri tika iegādāti par "Atbalsts biškopības nacionālajai programmas" finansējumu. Biškopji, kuri tos nesaņēma vasaras saieta laikā, tos varēs saņemt sākot no š.g. 27.jūlija Jelgavā, iepriekš sazinoties ar LBB instruktoru - pētnieku Jānis Tropu (tālr.: 22331940).

Atpūsties no smagā darba cēliena varēja apmeklējot radošās darbnīcas (apgleznojot porcelānu un pinot kļavu lapu cepures), baudot deju kolektīva "Rūdis" koncertu un piedaloties dažādās sporta aktivitātēs:

• riņķu mešanā uzvarēja Sintija Dzerkale;

• šķīvīšu lidināšanā uzvarēja Artūrs Vītols;

• ruļļa velšanā uzvarēja - individuālā distancē vīriešiem Mārtiņš Mihņēvičs; komandas grupā Mārtiņš Mihņēvičs ar Robertu Akmeni un starp dāmām - Skaidrītie Miltināne, kā jaunākā dalībniece tik apbalvota Amanda Akmene;

• spilvena mešanā - individuālā distancē vīriešiem Egīls B., starp dāmām - Linda Krūka un bērnu konkurencē Ints Samanovičs;

• volejbolā 1. vietu ieguva komanda "Jetes".

19.jūlija rīts sākās ar makšķerēšanas sacensībām, kur nepārprotami labākais biškopis - makšķerētājs izrādījās Kārlis Rusmanis.

Pēc makšķerēšanas rezultātu paziņošanas, biškopji devās uz Cēsu raj. Drabešu pag. ZS "Kalna - Smīdēm", kur turpinājās saieta profesionālā daļa. Vispirms biškopis Jānis Sietiņsons dalījās savā pieredzē, pēc tam bija ekskursijas pa nektāraugu laukiem, dravu un ražošanas cehu.

Lielu paldies sakām visiem biškopjiem un apmeklētājiem, kas ar savu līdzdalību pasākumu padarīja pozitīvu emociju piepildītu.

Uz tikšanos nākamā gada jūlija trešajā sestdienā un svētdienā!

Papildu informācija:

LBB izpilddirektore

R. Bartuševica

29972267
Informāciju sagatavoja R. Bartuševica, Latvijas Biškopības biedrības izpilddirektore

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana