NVO ziņas

Zemnieku saimniecība "Ezerkaulņi" slēdz līgumus ar mazpulcēniem

Randa Medne, biedrība "Latvijas mazpulki"
29.07.2009

Latvijas Mazpulku kartupeļu gada ietvaros 29.jūlijā Baldonē un 31.jūlijā Auros norisināsies semināri mazpulcēniem – jaunajiem kartupeļu audzētājiem. Semināru dalībnieki slēgs pārdošanas līgumus ar z/s "Ezerkauliņi" saimniekiem Kristīni Brunovsku un Kasparu Brunovski.

Seminārā Baldonē mazpulcēni viesosies SIA "Baldones lauki", kur uzklausīs Ivara Pundiņa un Aivara Pundiņa kartupeļu audzēšanas pieredzi un SIA "Kurzemes sēklas" speciālista Māra Grīnvalda padomus. Šajā seminārā pulcēsies visi Vidzemes un Latgales jaunie kartupeļu audzētāji. Savukārt Zemgales un Kurzemes mazpulcēni dosies uz Dobeles rajona Auru z/s "Lielvildavas", kur par kartupeļu audzēšanu stāstīs saimniecības īpašnieki Ilze un Kaspars Kļaviņi.

Kopumā ar z/s "Ezerkaulņi" būs noslēgusi nedaudz vairāk kā 300 līgumus ar mazpulcēniem, kuri pavasarī no z/s "Ezerkauliņi" saņēma 10kg šķirnes "GALA" kartupeļus. Līgums paredz, ka "Ezerkauliņu" saimnieki rudenī no mazpulcēniem uzpirks izaudzēto kartupeļu ražu. Sadarbība starp biedrību "Latvijas mazpulki", z/s "Ezerkauliņi" un Zemkopības ministriju norisinās jau ceturto gadu. Līdz šim mazpulcēniem bijusi iespēja iemācīties audzēt un realizēt kāpostus, burkānus un sīpolus.

Šajā seminārā mazpulcēni varēs uzzināt atbildes uz jautājumiem, kuri radušies kartupeļu audzēšanas laikā, uzzināt, kas jādara, lai iegūtu pēc iespējas kvalitatīvāku kartupeļu ražu. Radošajā pēcpusdienā mazpulcēni veidos kartupeļu kastes.

Semināru sākums plkst. 11.00

Papildu informācija:

projekta koordinatore Ilze Jukņēviča

mob. 29418737

e-pasts: mazpulki@inbox.lv

biedrība "Latvijas mazpulki"

x

Paroles atgadināšana