NVO ziņas

LOSP un PVD parakstīs sadarbības līgumu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
23.02.2010

22. februārī, LOSP valde tikās ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora vietas izpildītāju, līdzšinējo PVD Pārtikas uzraudzības departamenta direktora vietnieku Māri Balodi.

Tikšanās laikā LOSP pārstāvji PVD uzmanību galvenokārt vērsa uz to, lai tiktu panākta godīga attieksme pret vietējiem ražotājiem, jo LOSP uzskata, ka PVD jānostājas ar seju pret zemniekiem un, neaizmirstot par vietējās produkcijas kvalitāti un nekaitīgumu, īpaša uzmanība ir jāvelta ievestās produkcijas kontrolēm, lai neradītu negodīgu konkurenci attiecībā uz vietējiem ražotājiem.

Pēc tikšanās tika panākta vienošanās, ka LOSP un PVD parakstīs sadarbības līgumu, kas paredzēs vēl ciešāku abu pušu sadarbību un konsultēšanos, lai veidotu elastīgākus nosacījumus vietējās produkcijas kontrolēšanas mehānismos un ļautu paaugstināt ražotāju konkurētspēju un mazinātu administratīvo slogu.

LOSP uzsver, ka, lai ietaupītu valsts līdzekļus, kas tiek izlietoti kontroļu veikšanai pie ražotājiem, nepieciešams samazināt kontroļu skaitu ražošanas vietās, taču, lai garantētu pārtikas drošību, vairāk uzmanības jāpievērš vietām, kur produkcija nonāk pie galapatērētājiem. Tiks risināti arī jautājumi par ražotāju, uzņēmēju un lauksaimnieku informēšanu par aktualitātēm, prasībām un nosacījumiem, kā arī tiks pievērsta uzmanība par sadarbības veicināšanu ar PVD.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana