NVO ziņas

Parakstīts saprašanās memorands starp Zemnieku Saeimu un politisko apvienību "Par Labu Latviju!"

Aina Odziņa, AgroPols
26.08.2010

Lai veicinātu lauksaimnieciskās ražošanas un lauku attīstību, 25.augustā politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" un Zemnieku Saeima vienojās aktīvi realizēt likumdošanā atļautus iekšējā tirgus aizsardzības pasākumus, īpaši tādus, kuri vērsti uz atsevišķu tirdzniecības tīklu dominējošā stāvokļa ierobežošanu valstī, informēja politiskās apvienības "Par labu Latviju!" preses sekretārs Edgars Vaikulis. Vienojoties par sadarbību, saprašanās memorandu parakstīju politiskās apvienības "Par Labu Latviju!" valdes loceklis Andris Šķēle un Zemnieku Saeimas pārstāvis Juris Lazdiņš.

Organizācijas vienojās par sadarbību, lai ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) mērķi, tās realizācijas līdzekļi un izmantotie atbalsta instrumenti pēc 2013. gada, kā arī KLP finansējuma apjoms ES 2014.-2020. gada budžetā būtu labvēlīgi Latvijas lauksaimnieku interesēm un nodrošinātu godīguma un taisnīguma principu ievērošanu dažādu dalībvalstu starpā. Īpaši tas attiecas uz ES tiešmaksājumiem, kurus saņem Latvijas zemnieki.

Vienošanās paredz rosināt atļaut katrai ES dalībvalstij piemērot savas individuālas, nediskriminējošas prasības attiecībā uz patērējamo pārtikas produktu kvalitāti, ieskaitot arī uz ģenētiski modificētās pārtikas izmantošanu. Apvienība uzskata, ka jākļūst par valsti, kurā cilvēkiem ir pieejama viskvalitatīvākā pārtika Eiropā.

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" apņēmās pārkārtot lauksaimniecības un profesionālās izglītības sistēmu valstī, ar mērķi nodrošināt labākas izglītības iegūšanas iespējas jauniešiem dažādos Latvijas reģionos un izveidot vienotu integrētu apmācības sistēmu, sākot no vidējās speciālās izglītības līdz augstākai izglītībai.

Saprašanās memorands paredz atzīt par neveiksmīgu līdz šim realizēto Latvijas pārtikas produktu valstiskā mārketinga politiku un pārkārtot lauksaimniecības produkcijas zīmolvedības un pārdošanas organizēšanu ārvalstu tirgos.

Saprašanās memorands paredz arī citus uzdevumus, lai nodrošinātu lauku reģionu un lauksaimniecības attīstību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana