NVO ziņas

Pārtikas tirgotājiem jauna asociācija

Ilze Vabole, AgroPols
05.10.2010

Mazumtirdzniecības uzņēmumi Elvi, IKI, Maxima, Rimi un Sky apvienojušies Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā (LPTA), informēja   sabiedrisko attiecību aģentūras "Deep White" pārstāve Krista Grasberga.

Jaunās asociācijas mērķis ir veicināt pārtikas mazumtirdzniecības kā nozares attīstību. Iesaistoties pārtikas mazumtirdzniecību regulējošo tiesību aktu izstrādē, attīstot sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, pašvaldībām, valsti un citiem partneriem, LPTA risinās jautājumus, kas nozīmīgi tieši pārtikas mazumtirgotājiem.

LPTA valdē pārstāvēti visi asociācijas dalībnieki, savukārt par tās valdes priekšsēdētāju pirmajā biedru sapulcē LPTA biedri ievēlēja Rimi Latvia valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo.

"Pārtikas tirdzniecība ir ievērojams mazumtirdzniecības sektors ar specifiskiem darbības principiem, nosacījumiem un aktualitātēm. Ātra preču aprite, īpašas prasības tirdzniecības organizēšanai, specifisks darbības regulējums ir atšķirības, kas pārtikas tirgotājiem lika domāt, ka tieši šī tirgus segmenta interešu pārstāvniecībai nepieciešama atsevišķa asociācija," stāsta asociācijas valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. Viņš norāda, ka vienlaikus asociācijā apvienotie uzņēmumi ir pārstāvēti arī citās profesionālajās asociācijās, tai skaitā Latvijas Tirgotāju asociācijā, Latvijas Darba devēju konfederācijā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā un citās.

Asociācijas biedri ir nozīmīgākie un aktīvākie pārtikas mazumtirdzniecības tirgus dalībnieki. "Esam apvienojuši spēkus, lai attīstītu un veicinātu pārtikas mazumtirdzniecību, tai skaitā esam domājuši par instrumentiem, kā, sadarbojoties ar ražotāju un lauksaimnieku organizācijām, veicināt tieši Latvijā ražotu preču noietu. Tādējādi esam pārliecināti, ka līdz ar šīs asociācijas izveidi ieguvēji būs ne vien mazumtirgotāji, bet visa pārtikas nozare kopumā. Turklāt strādāsim arī pie risinājumiem un piedāvājuma, kas vēl vairāk apmierinātu pircēju prasības," uzsver V. Turlais.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana