NVO ziņas

Konkursa “Senču aicinājums” žūriju vadīs Latvijas Jauno Zemnieku kluba padomes priekšsēdētāja Ramona Brālis

Ilze Vabole, AgroPols
28.10.2010

Lai godinātu tos jaunos cilvēkus, kas lauksaimniecību redz kā savu dzīves profesiju un popularizētu Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstību, Sandra Kalniete kopā ar Latvijas Avīzi un Zemnieku Saeimu 1. oktobrī izsludināja konkursu „Senču aicinājums”. Pieteikšanās konkursam ilgst no 1. oktobra līdz 15. novembrim. (Detalizētāk sk. rakstu)

Kā liecina informācija Zemnieku Saeimas mājas lapā, konkursa žūriju vadīs Latvijas Jauno Zemnieku kluba padomes priekšsēdētāja Ramona Brālis.   

Vēl jauno lauksaimnieku balvas konkursa žūrijā darbosies:

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte, Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas locekle;

Maira Dzelzkalēja, Zemnieku Saeimas priekšsēdētaja vietniece;

Viesturs Serdāns, Latvijas Avīzes valdes priekšsēdētājs;

Irina Pilvere, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes dekāne;

Anna Vītola – Helviga, Lauku Atbalsta dienesta direktore;

Jēkabs Krieviņš, Hipotēku bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks;

Indulis Jansons, Latvijas Lauksaimniecības Kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs.

Jaunievēlētā žūrijas komisijas priekšsēdētāja, Latvijas Jauno Zemnieku kluba padomes priekšsēdētāja Ramona Brālis saskata lielu izaicinājumu vadīt šādu augstu profesionāļu žūriju un ir ļoti priecīga, ka jaunajiem lauksaimniekiem ir iespēja sevi parādīt un apliecināt savas spējas un zināšanas. Viņa stāsta: „Lai atjaunotu jauniešu interesi, būtiski ir veicināt lauksaimniecības nozares prestižu un vairāk informēt sabiedrību par moderno lauksaimniecību, kas ir tikpat aizraujoša un interesanta kā darbs citās nozarēs, turklāt prasmīgi saimniekojot tā var būt arī ienesīgs bizness. Esmu patiesi pagodināta vadīt tik kompetentu žūriju un jau gaidu brīdi, kad varēsim visai Latvijai parādīt spēcīgas jauno lauksaimnieku saimniecības.

Tikšanās reizē žūrija vienojās par darba grafiku saimniecību vērtēšanai, kā arī vērtēšanas kritērijiem. Konkursa pirmajā kārtā atlasītās saimniecības - žūrijas locekļi apmeklēs klātienē, lai personīgi tiktos ar jaunajiem lauksaimniekiem un iepazītos ar saimniecību ikdienu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana