NVO ziņas

Zemnieki premjeram Valdim Dombrovskim un zemkopības ministram Jānim Dūklavam dāvina pašu adītas zeķes

Ilona Kuzmiča, Zemnieku Saeima (ZSA)
18.01.2011

Zemnieki premjeram Valdim Dombrovskim un zemkopības ministram Jānim Dūklavam dāvina pašu adītas zeķes

Pēc svinīgās uzrunas Latvijas lauksaimnieku gada ballē nedēļas nogalē premjers un zemkopības ministrs dāvanā no lauksaimniekiem saņēma zemnieku adītas brīnumzeķes.

Adventes laikā bērni katru jaunu dienu gaida kā brīnumu, jo rūķi naktī zeķē atstāj pārsteigumu. Arī pieaugušajiem ir vajadzīgi mazie brīnumi, to skaitā pat tādiem lieliem vīriem, kā valdības vadītājam, kas uz saviem pleciem nes lielu atbildības nastu. Tādēļ lauksaimnieki valdības vadītājam dāvāja rakstainas, pašu adītas brīnumzeķes, kas stiprinās grūtā brīdī. Zemnieki aicināja valdības vadītāju: ja pietrūkst spēka un nolaižas rokas, vilkt zeķes kājās un doties uz laukiem smelties spēku, stāsta Zemnieku saeimas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Savukārt zemkopības ministram Jānim Dūklavam, pasniedzot zeķes, lauksaimnieki vēlēja, lai tās dod spēku izcīnīt Latvijas lauksaimniekiem labākus nosacījumus Eiropā un palīdz saglabāt „vēsu prātu, bet siltas kājas“ brīžos, kad katrs no nozarē iesaistītajiem rauj deķīti uz savu pusi un kliedz, ka tikai viņam ir taisnība.

Zeķu pāri dāvanā saņēma arī Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, un līdz ar tām arī vēlējumu: lai zeķes dod spēku, kad jārod kompromisi starp dažādajiem lauksaimnieku viedokļiem un kad šķiet - jau simto reizi ir jārisina vienas un tās pašas problēmas. Bet, kad pilnīgi apskrienas dūša, tad lai velk kājās siltās zeķes un dodas hokeja laukumā, diskusijām atstājot tikai racionālus risinājumus.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana