NVO ziņas

"Trikātas siers" Latvijas Piensaimnieku centrālajai savienībai iesniedzis pieteikumu par izstāšanos no tās

Aina Odziņa, AgroPols
21.03.2011

Piena pārstrādes uzņēmums "Trikātas siers" Latvijas Piensaimnieku centrālajai savienībai (LPCS) iesniedzis pieteikumu par izstāšanos no organizācijas saistībā ar LPCS "agresīvo un subjektīvo nostāju pret jaunās piena rūpnīcas projektu", 21. marta prese konferencē paziņoja uzņēmuma pārstāvji.

"Neredzam jēgu turpināt darbu organizācijā, kas realizē agresīvu politiku pret piena ražotājiem un neveicina sadarbības sākšanu starp zemniekiem un pārstrādātājiem, bet tieši pretēji - saasina attiecības," akcentē "Trikātas siers".

Iesniegta pretenzija pret AS "Preiļu siers" valdes priekšsēdētāju Jāzepu Šnepstu par nepatiesu ziņu izplatīšanu saistībā ar jauno piena rūpnīcas projektu, ko Šnepsts publiski nosaucis par "naudas atmazgāšanas projektu" (sk. rakstus http://www.agropols.lv/?menu=97&newsid=94564; http://www.agropols.lv/?menu=97&newsid=94566).

Ja nepatiesās ziņas netiks atsauktas šīs nedēļas laikā, pret "Preiļu sieru" un Šnepstu tiks sniegta civilprasība tiesā.

Pret projektu asi protestēja LPCS, norādot uz projekta attīstītāju vēlmi vēl vairāk sadrumstalot Latvijas piena tirgu, kurā patlaban darbojas 38 pārstrādes uzņēmumi.

"Trikātas siers" LPCS sastāvā bija kopš savienības dibināšanas 1994.gadā.

LPCS vadītājs Jānis Šolks negatīvi vērtē "Trikātas siers" izstāšanos: "Ja kāds biedrs izstājas, par to ir žēl. Bet es saprotu situāciju, ka man jāaizstāv savu biedru intereses. Ja tās atšķiras, man jā izvēlas, kurus aizstāvēt. Savienībā ir 15 biedri, un, ja atšķiras viena viedoklis, aizstāvēšu pārējo vairākumu."

AgroPols

x

Paroles atgadināšana