NVO ziņas

Copa/Cogeca ģenerālsekretārs aicina dalībvalstis un trešās valstis atcelt nepamatotus dārzeņu tirdzniecības ierobežojumus

Mārīte Gailīte, AgroPols
03.06.2011

Copa/Cogeca preses relīze sakarā ar E.coli izraisīto epidēmiju Vācijā

31.05.2011.

Copa/Cogeca izsaka savu dziļu līdzjūtību visiem cietušajiem no inficēšanās ar E.coli un prasa koordinēšanu ES līmenī, lai varētu ātrāk noteikt patieso infekcijas avotu.

Šī problēma ir skārusi arī ļoti daudzas zemnieku ģimenes. Mēs aicinām šajā grūtajā laikā koordinēt visus spēkus ES līmenī, lai ātrāk atrisinātu šo krīzi un novērst tās atkārtošanos nākotnē.

Copa/Cogeca ģenerālsekretārs Pekka Pessonen uzsver: „Esmu sarūgtināts, dzirdot, cik daudz cilvēku – patērētāju un zemnieku – ir cietuši šīs katastrofas dēļ. Šī krīze ir ietekmējusi dārzeņkopjus visā Eiropā. Dažās valstīs ziņo par vairāku miljonu eiro lieliem zaudējumiem ik dienu. Eiropas tirgū 30. maijā tika pārdoti tikai 25% kopējā gurķu ražas apjoma par ceturtdaļu no normālās cenas. Mēs prasām ES veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai iespējami ātrāk atrastu patieso inficēšanās avotu.”

Viņš turpina: „Mēs aicinām dalībvalstis un trešās valstis atcelt nepamatotus dārzeņu tirdzniecības ierobežojumus. Ņemot vērā lielos zaudējumus, ko cieš ražotāji, mēs aicinām Eiropas Komisiju pieņemt lēmumu par finansiālā atbalsta sniegšanu cietušajām saimniecībām, lai novērstu daudzu jo daudzu zemnieku un agrokooperatīvu izputēšanu. Tā ir krīze visā ES un tā jārisina ES līmenī”.

Avots www.copa-cogeca.eu

AgroPols

x

Paroles atgadināšana