NVO ziņas

Video īsfilmu konkurss „Lauksaimniecība pēc desmit gadiem“


01.12.2011

Informatīvās kampaņas „Kopējā lauksaimniecības politika – rītdiena sākas šodien“ ietvaros aktīvākās Latvijas lauksaimnieku organizācijas biedrība „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome“ un biedrība „Zemnieku saeima“ aicina ikvienu jaunieti iesaistīties video īsfilmu konkursā „Lauksaimniecība pēc desmit gadiem“, piedāvāt savu skatījumu par Latvijas lauksaimniecību tuvākajā nākotnē un balvā iegūt jaunu planšetdatoru iPad2!

Lauksaimniecība visā pasaulē ir kļuvusi par nopietnu uzņēmējdarbības nozari, kurā katru dienu ienāk jaunas inovācijas. Video īsfilmu konkursa „Lauksaimniecība pēc desmit gadiem“ mērķis ir ne vien ieinteresēt jauniešus par lauksaimniecību kā modernu, tehnoloģiski augsti attīstītu un perspektīvu nozari un mudināt apzināt karjeras perspektīvas lauksaimniecībā, bet arī veicināt interesi iegūt informāciju par Eiropas Savienības kopējo lauksaimniecības politiku (KLP). Konkursa uzvarētājs balvā iegūs planšetdatoru iPad2, bet vēl četri labāko video īsfilmu autori saņems aktīvās atpūtas iespēju no „Weekendbox“.

Konkursu „Lauksaimniecība pēc desmit gadiem“ rīko biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome“ un „Zemnieku saeima“. Līdz 2011. gada 1. decembrim ikviens jaunietis vecumā no 12 līdz 18 gadiem aicināts sagatavot ne vairāk kā piecu minūšu garu video, parādot, kāda, viņaprāt, izskatīsies lauksaimniecība pēc desmit gadiem, un augšuplādēt video laikraksta „Diena“ interneta portālā www.diena.lv sadaļā „Lauksaimniecība pēc desmit gadiem“. Ar detalizētu konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties http://www.diena.lv/lauksaimnieciba-pec-desmit-gadiem .

Konkursam var iesniegt video, kas filmēti ar profesionālu video kameru, mobilā telefona kameru vai citā veidā. Video īsfilma jāiesniedz formātos MP4, MPEG, AVI vai līdzvērtīgā kvalitātē. Konkursa dalībnieki video materiāla saturā var aplūkot lauksaimniecības tehnoloģijas, dzīvi laukos, saimniekošanas tradīcijas vai citu ar lauksaimniecību saistītu tematiku Latvijas, Eiropas Savienības vai pasaules mērogā.

Konkursam iesniegtās video īsfilmas vērtēs speciāli izveidota žūrijas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no biedrības «Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome», biedrības «Zemnieku saeima», laikraksta «Diena», organizācijas «Latvijas Jauno zemnieku klubs» un profesionāli video speciālisti.

Par žūrijas komisijas izvēlētajiem darbiem ikviens varēs balsot portālā  http://www.diena.lv/lauksaimnieciba-pec-desmit-gadiem , nosakot savu simpātiju. Labāko konkursa dalībnieku apbalvošana notiks informatīvās kampaņas «Kopējā lauksaimniecības politika – rītdiena sākas šodien» noslēguma konferences laikā 2012. gada 20. janvārī.



Atbildīgais
LOSP un Zemnieku saeima

Izziņas

Sarmīte Babāne


Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes projektu vadītāja


Tālr.: 67027274


E-pasts: sarmite.babane@losp.lv



Maira Dzelzkalēja


Zemnieku saeimas priekšsēdētāja vietniece


Tālr.: 67027044


E-pasts: maira@zemniekusaeima.lv


AgroPols

x

Paroles atgadināšana