NVO ziņas

Latvijas lauksaimnieku Jaungada balle


14.01.2012, 19:00, Jelgavas pilī

Zemnieki ne vien atskatīsies uz 2011. gadu nozarē, bet jau otro gadu suminās gada veiksmīgāko jauno lauksaimnieku. Balles viesus uzrunās un sveiks arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

 Turpinot pērn uzsākto tradīciju, Lauksaimnieku ballē jau otru gadu sveiks perspektīvākos jaunos lauksaimniekus, konkursa „Senču aicinājums“ uzvarētājus. Konkursu rīko Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete kopā ar laikrakstu „Latvijas Avīze” un „Zemnieku saeimu“, lai veicinātu Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstību un popularizētu tos jaunos cilvēkus, kas lauksaimniecībā redz savuprofesiju un saista ar to nākotni. Šogad konkursam pieteikti 14 jaunie lauksaimnieki no visiem Latvijas novadiem. Viņu vidū ir gan lauksaimnieki ar doktora grādu, gan vidusskolēni. Līdz 13. janvārim visās saimniecībāsviesosies žūrija un vērtēs lauksaimnieku paveikto.

Konkursa uzvarētājs saņems tēlnieka Paula Jaunzema darināto balvu, kā arī apmaksātu braucienu uz kādu no lielākajām Eiropas lauksaimniecības izstādēm. Konkursa veicināšanas balva visiem konkursa dalībniekiem būs dalība divu dienu Jauno līderu personīgās un profesionālās izaugsmes apmācībās.

„Pagājušajā gadā pārliecinājāmies, ka konkurss ļauj ne vien izcelt jauno lauksaimnieku paveikto, bet motivē veiksmīgam darbam arī citus. 2012. gads būs ļoti nozīmīgs visai Latvijas lauksaimniecībai un tās nākotnei, tādēļ ir svarīgi sanākt visiem kopā, atskatīties uz paveikto un nospraust tālākos mērķus. Un pirms sparīga darba posma – kārtīgi izballēties,“ saka Maira Dzelzkalēja, biedrības „Zemnieku saeima“ priekšsēdētāja vietniece.

Lauksaimnieku ballē zemnieki ne tikai sveiks jaunos lauksaimniekus, bet izvērtēs 2011. gadu, kas bijis spraigs un notikumiem bagāts. Latvijas zemnieki pierādījuši, ka spēj sadarboties gan vietējā mērogā, piesaistot vietējo zemnieku spēkus Rīgas glābšanai no sniega, gan apvienoties ar Lietuvas un Igaunijaslauksaimniekiem kopīgai cīņai par taisnīgu kopīgo Lauksaimniecības politiku pēc 2013. gada.

Lauksaimnieku ballē būs daudzlatvisku tradīciju un jautrības. Neoficiālajā daļā balles viesus izklaidēs grupa „Veldze’’, darbosies piparkūku darbnīca, veiksmes foto laboratorija, ikvienam būs iespēja izmēģināt laimes liešanu.

Latvijas lauksaimnieku balles lieldraugi: SIA „Biolak Baltic”, A/S „Dobeles Dzirnavnieks“, SIA „Agrimatco Latvia”, SIA „Augu aizsardzības serviss”, „ Syngenta“, SIA „Pro Baltic“, SIA „Scandagra Latvia“, SIA „Dojus Latvija“, SIA „Väderstad“, „Monsanto“.



Atbildīgais
Biedrība „Zemnieku saeima“

Izziņas
Maira Dzelzkalēja
Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniece

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana