NVO ziņas

Cīņā par tiešmaksājumiem iesaistās arī biedrība „Latvijas Holšteinas šķirnes lopu audzētāju asociācija”

Sabīne Puķe, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
13.04.2012

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) aizsāktajai līdzekļu piesaistei lobēšanas kampaņai par vienlīdzīgiem Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumiem, paudušas atbalstu arī citas lauksaimnieku organizācijas. Biedrība „Latvijas Holšteinas šķirnes lopu audzētāju asociācija” savā biedru pilnsapulcē, kas noritēja piektdien, 30. martā, pieņēma lēmumu iesaistīties kampaņā, ziedojot 0,50 LVL par hektāru no asociācijā ietilpstošajām saimniecībām.

Holšteinas asociācijas valdes priekšsēdētāja Ieva Rutkovska stāsta: „Mūsu biedrībā esam vairākkārt iekšēji diskutējuši par šo jautājumu, vai un kā lauksaimniekiem būtu nepieciešams iesaistīties šajā cīņā par savu interešu pārstāvniecību ES kopējās lauksaimniecības politikas izstrādē nākamajam periodam. Sapulcē, uzklausot LLKA argumentāciju, jau notiekošo aktivitāšu atspoguļojumu un idejas nākotnei, biedri izlēma balsot par. Vēlos uzsvērt, ka daļa Holšteinas asociācijas biedru jau ir iesaistījušies atbalstā, caur saviem kooperatīviem - „KS Trikāta”, „Piena ceļš”, u.c. Ar šo lēmumu mēs dodam iespēju arī tiem biedriem, kas nesastāv kooperatīvos, piedalīties naudas vākšanā un būt līdzatbildīgiem par šo, visiem Latvijas lauksaimniekiem tik nozīmīgā lēmuma pieņemšanas procesu.”

Latvijas Holšteinas šķirnes lopu audzētāju asociācija apvieno vairāk nekā 100 biedru – zemnieku saimniecību - visā Latvijā. Organizācijas mērķi ir veicināt piensaimniecības attīstību Latvijā, apvienot Holšteinas šķirnes lopu turētājus, kā arī aizstāvēt tās biedru intereses valsts un pašvaldību institūcijās.

LLKA valdes loceklis Uldis Krievārs: „Esam gandarīti, ka arī citas lauksaimnieku organizācijas ir gatavas ziedot savu artavu kopīgo interešu aizstāvībai. Holšteinas asociācija piena jautājumos ir viens no aktīvākajiem piena ražotāju interešu aizstāvjiem Latvijā, un viņu atbalsts ir nozīmīgs faktors turpmākajā cīņā.”

Šobrīd norit darbs pie lobēšanas un komunikācijas aktivitāšu plāna izstrādes, iesaistot plašu lauksaimnieku organizāciju loku. Tāpat jau šobrīd lauksaimnieku organizāciju virzītie pārstāvji īsteno virkni nozīmīgu lobēšanas aktivitāšu. Lai arī gan Latvijas, gan Eiropas politiķu un ierēdņu izpratne par nevienlīdzīgo Baltijas lauksaimnieku situāciju ES pakāpeniski pieaug, lobēšanas un sabiedrisko attiecību darbs ir aktīvi un sistemātiski jāturpina, vēršot to plašumā. Lauksaimnieku ziedotie līdzekļi tiks izmantoti tikai iepriekšminētajiem mērķiem dažādu administratīvu un tehnisku izmaksu segšanai, un LLKA mājas lapā www.llka.lv  būs pieejama regulāri papildināta izdevumu atskaite, kā arī ziedotāju saraksts.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana