NVO ziņas

ES tiešmaksājumu kampaņas lobija kontu papildina kooperatīvās sabiedrības „Piena ceļš” un „Barkavas arodi”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
26.10.2012

Lai nodrošinātu veiksmīgu un Eiropā redzamu Baltijas lauksaimnieku cīņu par godīgiem Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumiem, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) kontā kopš gada sākuma kooperatīvi, biedrība „Zemnieku saeima” un atsevišķas zemnieku saimniecības kopīgi saziedojušas LVL 69 737. Oktobrī kontu par LVL 12 888 papildināja piena ražošanas kooperatīvs „Piena ceļš”, tādējādi, kopā ar jau iepriekš iemaksātajiem LVL 2260, ierindojoties pie lielākajiem kampaņas atbalstītājiem uzreiz aiz graudu kooperatīva LATRAPS, kurš kampaņai kopumā ziedojis LVL 29230. Šomēnes 1391 LVL kontā iemaksājis arī graudu kooperatīvs „Barkavas arodi”.
„Piena ceļš” valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece: „Vispirms es gribu teikt lielu paldies visiem Latvijas lauksaimniekiem, un, jo īpaši kooperatīviem, par uzticēšanos LLKA uzsāktajai un ZSA atbalstītajai iniciatīvai par naudas vākšanu. Par to, ka atbalstīsim šo visai Latvijas lauksaimniecības attīstībai tik nozīmīgo kampaņai, mūsu kooperatīvā vienbalsīgs lēmums bija jau gada sākumā, un kopš tā brīža arī sākām uzkrāt naudiņu šim nolūkam. Brīdis, kad kontā bija uzkrājusies nopietna summa veiksmīgi sakrita ar brīdi, kad tuvojas viena no vērienīgākajām šī gada protesta akcijām – padomju traktors Tallina – Brisele, kur, ņemot vērā projekta apjomus, aizies liela daļa no lauksaimnieku saziedotā. Tā kā joprojām nav skaidrības, cik ilgi var turpināties galīgā lēmuma pieņemšana par ES tiešmaksājumiem, aicinu tos kooperatīvus, kuri vēl nav ziedojuši, sasparoties šim pēdējam cēlienam.”
No kopumā kontā ieskaitītajiem naudas līdzekļiem, ES kampaņas nodrošināšanai gada garumā ir iztērēti 32 459 LVL. Nauda ir tērēta komandējumiem, lai tiktos ar Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas amatpersonām, Īrijas, Nīderlandes, Francijas un citu valstu lauksaimnieku organizācijām, protesta akcijai Briselē jūnija Eiropas Savienības samita laikā, Eiropas Parlamentā notiekošās Baltijas Kopējās Lauksaimniecības politikas konferences norises nodrošināšanai, dārzeņu dobes iekārtošanai un uzturēšanai pie Ministru Kabineta Rīgā, kā arī citiem organizatoriskajiem un administratīvajiem izdevumiem. Par naudas izlietošanu lemj LLKA izveidotā darba grupa, kurā ietilpst valdes locekļi Ilze Aizsilniece („Piena ceļš”), Uldis Krievārs („Trikāta”) un Sandris Bēča („Durbes grauds”). Saziedotās naudas izlietojuma atskaite reizi divos mēnešos tiek apkopota un publicēta LLKA mājas lapā www.llka.lv  
Atgādinām, ka naudu ES tiešmaksājumu lobija kampaņai kooperatīvi un citas lauksaimnieku organizācijas var ieskaitīt biedrībai „Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija”, reģ.nr. 40008066689, A/S „SEB Banka”, kods: UNLALV2X, norēķinu konts: LV64UNLA0050018551046. Pirms naudas skaitīšanas lūgums sazināties ar LLKA kampaņas koordinatori Sabīni Puķi, lai precizētu grāmatvedības procedūru.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana