Citas ziņas sadaļā
Aicina parakstīt Eiropas Pilsoņu iniciatīvu par glifosāta aizliegšanu
Aldaru ieguldījums novērtēts
Reģistrēti jau 83 000 suņu - Latvijai Baltijā lielākais suņu reģistrs
LOSP: Lauksaimnieki satraukušies par nodokļu politikas, enerģētikas un KLP nākotni
LOSP: Vinjetes maksājumiem jānonāk Ceļu fondā un uz lauku ceļiem
2017.gada koks - parastā priede
"Gada dzīvotne 2017" - lauku sēta
LOSP atskats uz 2016.gada notikumiem lauksaimniecībā
Tik neprognozējami kā šogad, lauksaimniecībā sen nav gājis jeb biedrības "Zemnieku saeima" 2016.gada notikumu TOPS
Biedrība "Latvijas Jauno zemnieku klubs" ar LLKC atbalstu rīkoja konferenci "Jaunais lauksaimnieks Latvijā"
NVO ziņasPirmo reizi Latvijā - rokasgrāmata pārtikas tirgotājiemLatvijas Tirgotāju asociācija (LTA)
11.09.2013 Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) izdevusi noderīgu izdevumu tirgotājiem - "Labas higiēnas prakses vadlīnijas mikro un mazumtirdzniecības uzņēmumiem (mazajiem veikaliem)" latviešu un krievu valodā. Šo vadlīniju mērķis ir veicināt higiēnas prasību izpratni un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pasākumu ieviešanu uzņēmuma (mazā veikala) darbībā. Pirmo reizi neatkarīgajā Latvijā divās valodās skaidri pastāstīts, kā jāveido pārtikas aprite veikalā. Izdevumā apkopotā informācija ir labs atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, palīdzot saglabāt pārtikas drošumu pie mazāka iekārtu skaita un dokumentācijas lappušu skaita. Uzņēmējiem pietiek vadīties no šīs rokasgrāmatas, lai pilnībā izpildītu visas prasības, ko paredz Eiropas Savienības regulas, Eiropas Komisijas vadlīnijas un mūsu valsts normatīvie akti. Pielikumā ir nepieciešamo pavaddokumentu un pārtikas aprites shēmu paraugi. Grāmatas autori ir LTA prezidents Henriks Danusēvičs un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova. Viens no dienesta primārajiem uzdevumiem ir noteikt produkta nekaitīgumu, lai novērstu veselības apdraudējumu. Ko var ieteikt gan ražotājiem, gan tirgotājiem? Ievērot labu ražošanas praksi, labu higiēnas praksi un principā - jo godīgāk norādīs produktā iekļautās sastāvdaļas, jo labāk būs visām pusēm," uzsver Tatjana Marčenkova. Pārtikas aprites valsts uzraudzība ir viena no galvenajām PVD funkcijām. PVD inspektori nodrošina regulāru normatīvo aktu prasību uzraudzību visos pārtikas aprites posmos - produktu ieguvē, ražošanā, tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, īstenojot principu "kontrole no lauka līdz galdam". Viens no svarīgiem posmiem pārtikas apritē - tirdzniecība. |