Citas ziņas sadaļā
Aicina parakstīt Eiropas Pilsoņu iniciatīvu par glifosāta aizliegšanu
Aldaru ieguldījums novērtēts
Reģistrēti jau 83 000 suņu - Latvijai Baltijā lielākais suņu reģistrs
LOSP: Lauksaimnieki satraukušies par nodokļu politikas, enerģētikas un KLP nākotni
LOSP: Vinjetes maksājumiem jānonāk Ceļu fondā un uz lauku ceļiem
2017.gada koks - parastā priede
"Gada dzīvotne 2017" - lauku sēta
LOSP atskats uz 2016.gada notikumiem lauksaimniecībā
Tik neprognozējami kā šogad, lauksaimniecībā sen nav gājis jeb biedrības "Zemnieku saeima" 2016.gada notikumu TOPS
Biedrība "Latvijas Jauno zemnieku klubs" ar LLKC atbalstu rīkoja konferenci "Jaunais lauksaimnieks Latvijā"
NVO ziņasZM ar nozaru nevalstiskajām organizācijām izvērtēs kūpinājumu ražotāju iespēju pielāgoties EK jaunajām prasībāmIlze Vabole, AgroPols
24.01.2014 Zemkopības ministrija (ZM) ir aicinājusi Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādes asociāciju (LGRPA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un Latvijas Mājražotāju asociāciju iespējami (LMA) operatīvi (līdz šā gada janvāra beigām) apkopot Latvijas ražotāju paškontroles analīžu datus par pārtiku piesārņojošo vielu koncentrācijas līmeņiem kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. ZM arī aicina ražotājus iesniegt pamatotus argumentus, kādēļ ražotāji nevarēs izpildīt pēc 2014. gada 1. septembra paredzamās jaunās normas. Ražotāju paškontroles analīžu datus un priekšlikumus vēlams elektroniski nosūtīt jebkurai no minētajām organizācijām (LGRPA, LPUF, LOSP, LMA). Ja pēc iegūto datu analīzes ZM secinās, ka pie izmantotajiem kūpināšanas tehnoloģiskajiem procesiem nav iespējams sasniegt jaunās normas, Latvijas vērsīsies EK ar lūgumu pagarināt pārejas periodu un risinās ar EK jautājumu par atkāpes piemērošanu Latvijas kūpinātajiem pārtikas produktiem. ZM jau informēja, ka 2014. gada 1. septembrī saskaņā ar EK regulu stājas spēkā jauna benzo(a)pirēna norma kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos. Atļautā benzo(a)pirēna norma tiks samazināta no 5 μg/kg uz 2 μg/kg, savukārt benzopirēna, benzantracēna, benzofluorantēna un krizēna summa no 30 μg/kg uz 12 μg/kg. Šīs normas tika pieņemtas jau 2011. gadā un to ieviešanai tika noteikts trīs gadu pārejas periods, kas beidzas 2014. gada 1. septembrī. Zemkopības ministrija uzsver, ka saskaņā ar šo regulu arī pēc 2014. gada 1. septembra gaļas un zivju kūpināšanā nebūs aizliegts izmantot koksni. |