NVO ziņas

Pasniegtas Latvijas Alus gada balvas

Ella Valtmane, Nac.ag. LETA
27.01.2014

Pasniegtas balvas Latvijas labākajiem aldariem un tirgotājiem par dažādiem sasniegumiem pagājušajā gadā alus nozarē, aģentūru LETA informēja biedrība "Alus brālība" pārstāve Ketija Fogele.

Latvijas Alus gada balvas pasniegšanas pasākumā kultūras pilī "Ziemeļblāzma" balvas pasniegtas 11 nominācijās - gan alus ražotājiem, gan arī atsevišķām personām, kas saistītas ar alus nozari.

Balvu par lielāko alus tirdzniecības kāpumu Ho-Re-Ca grupā saņēma SIA "Valmiermuižas alus", bet par lielāko tirdzniecības kāpumu veikalu grupā balvu saņēma SIA "Bauskas alus". Vislabāk eksporta tirgū pērn veicies SIA "Piebalgas alus".

Nominācijā "Spilgtākais alus reklāmas tēls, notikums publiskajā telpā" tika sumināts SIA "Valmiermuižas alus". Balvu par ieguldījumu veselīgas dzīves vides veidošanā piešķīra diviem alus ražotājiem - AS "Aldaris" un AS "Lido", bet par videi draudzīgāko alus ražošanas uzņēmumu atzīta AS "Agrofirma "Tērvete"". Par labāko iepakojumu pagājušajā gadā ir atzīts AS "Cēsu Alus" alus "Cēsu griķu nefiltrētais", bet oriģinālākais alus kauss/glāze bijis AS "Aldaris" "Mežpils alus" glāze.

Gada izaugsmes balva - "Gada veiksminieks" tika AS "Cēsu alus". Uzņēmumam balva pasniegta par vairākiem sasniegumiem - par ievērojamu ražošanas pieaugumu, ieguldījumu ražošanas attīstībā, sadarbību ar pašvaldību, ieguldot vietējā infrastruktūrā, sabiedrības izglītošanu, jauna alus zīmola alus sortimenta "Grāfs fon Zīverss" ražošanas uzsākšanu.

Nominācijā "Gada jaunums" sumināta inženieru zinātņu doktora grāda ieguvēja Ilona Dabiņa-Bicka. Dabiņa-Bicka ir uzņēmuma "Latraps" iesala ražotnes galvenā tehnoloģe. Balva pasniegta ar mērķi ieinteresēt jaunos speciālistus pievērsties alus miežu un iesala ražošanas attīstībai Latvijā un tālākai sevis izglītošanai alus ražošanas nozarē.

Par mūža ieguldījumu balvu saņēmusi AS "Lido" alus darītavas vadītāja Vaida Zīle - viņa saņēma Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikuma rakstu. Atzinības raksti par ilggadēju radoša darba ieguldījumu iesala un alus ražošanas attīstībā Latvijā pasniedza Vjačeslavam Šamarinam un Pēterim Micānam.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš norādīja Latvijas Alus brālības izpilddirektors Andrejs Šikors, alus darītāju sniegtie dati parādot tendenci, ka patlaban vērojamas izmaiņas alkohola produktu segmentācijā. "Attīstās kvalitatīva ekskluzīvās grupas produktu ražošana, attiecīgi mazinās stiprā alus un alus divu litru plastmasas pudelēs patēriņš. Tāpat pieaug bezalkoholisko dzērienu uz iesala bāzes ražošana," sacīja Šikors.

Savukārt Alus gada balvas vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Kārlis Tomsons atzina, ka vietējiem alus darītājiem 2013.gads ir bijis dinamisks pieaugošās konkurences dēļ.

"Žūrija vērtēšanai šogad saņēma 12 alus darītavu iesniegumus. Latvijā darbu pērn sākušas sešas jaunas mazās alus ražotnes, arī šogad pieteikumus iesniegs jauni tirgus dalībnieki. Atsevišķi lielie alus ražotāji, pielāgojoties mainīgajiem tirgus apstākļiem, veikuši nozīmīgus restrukturizācijas procesus, tā ka kopumā konkurence strauji pieaug," sacīja Tomsons.

Latvijas Alus gada balvas pasniegšanas pasākumu organizēja biedrība "Alus brālība", kuras mērķis ir apvienot alus kultūras entuziastus vienotā organizācijā, lai veicinātu savstarpēju saziņu par alus nozarei būtiskiem jautājumiem un sekmētu alus kultūras izaugsmi Latvijā.

Pasākums tika organizēts trešo gadu pēc kārtas, izvēršoties par gada nozīmīgāko pasākumu alus ražošanas nozarē.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana