NVO ziņas

Eiropas Biznesa atbalsta tīkla iespējas

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
30.01.2014

Eiropas Biznesa atbalsta tīkls (Enterprise Europe Network - EEN) ir lielākais tehnoloģiju pārneses un biznesa sadarbības veicināšanas tīkls pasaulē. Tas ir radīts, apvienojot iepriekšējos Inovācijas rosināšanas centru (IRC – Innovation Relay Centre) un Eiropas Informācijas centru (Euro Info Centre) tīklus. EEN apvieno vairāk nekā 600 organizācijas 54 valstīs. Tīkla darbību finansē Eiropas Komisija un vietējo valstu valdības, tāpēc visi EEN pakalpojumi ir bezmaksas.

Latvijā EEN tīklu pārstāv Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). EEN-Latvija LTC birojs darbojas inovācijas atbalsta jomā, veicinot starptautisko sadarbību ražošanā un tehnoloģijās, savukārt, EEN–Latvija LIAA birojs sniedz informāciju par Eiropas Savienības politiku, eksporta iespējām un biznesa sadarbības partneriem. Katru mēnesi EEN-Latvija sagatavo Informatīvo izdevumu (EEN-Latvija Ziņas), kas elektroniskā formā (pa e-pastu) tiek izsūtīts visiem interesentiem.

Reģistrējoties kā EEN klients,  LTC birojs pa e-pastu izplata atbilstoši interešu jomām atlasītu informāciju par jaunākajām tehnoloģijām, konferencēm, semināriem, kontaktbiržām un citām aktualitātēm, kā arī partneru meklēšanas sludinājumus starptautisku projektu uzsākšanai. EEN klientiem LTC sniedz atbalstu starptautiskajā tehnoloģiju mārketingā: tehnoloģiju piedāvājumi (Technology Offers), tehnoloģisko problēmu risinājumi (Technology Requests), kā arī partneru meklēšanā kopīgu pētniecības un tehnoloģiskās attīstības projektu realizācijai (Partner Search).

Pieteikties saņemt EEN Latvija Informatīvo izdevumu, citu informāciju vai palīdzību var jebkurš interesents, tai skaitā neierobežots skaits darbinieku no vienas organizācijas vai uzņēmuma, kā arī individuālas personas, aizpildot EEN klienta anketu, kura lejuplādējama: http://www.een.lv/pakalpojumi/starptautiska-tehnologiju-parnese  

Sevišķi iesakām šo iespēju izmantot mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjiem, kuri interesējas par jaunākajām tehnoloģijām, ražošanas modernizāciju un attīstību, vai arī kuriem ir risināmas kādas tehnoloģiskas problēmas, kā arī pētniekiem, kuri ir izstrādājuši jaunas tehnoloģijas un meklē ceļus to komercializēšanā.

Aicinām kļūt par mūsu klientiem visus, kurus interesē starptautiskās sadarbības iespējas, iesaistīšanās pētnieciskos projektos un cita veida sadarbība.

Papildus informācija par EEN-Latvija pieejama mājas lapā: www.een.lv

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana