NVO ziņas

Latvijas lauku un mazpilsētu NVO radīta jauna iespēja atrast sadarbības partnerus un domubiedrus

Ivars Motivāns, Nac.ag. LETA
10.02.2014

Latvijas Lauku forums izveidojis elektronisku lauku un mazpilsētu nevalstisko organizāciju ( NVO ) reģistrācijas datubāzi, kurā šobrīd reģistrējušies jau vairāk kā 70 lietotāji, kuri pārstāv organizācijas no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauku foruma projektu vadītāja Anita Seļicka.

Reģistrācijas rīkā ir iespēja gan sniegt vispārīgu informāciju par savu organizāciju, gan informēt par to, kurā no 16 lauku NVO darbības jomām, organizācija darbojas, skaidroja Seļicka.

Ar lauku NVO reģistra palīdzību, ikvienai biedrībai ir iespēja atrast domubiedrus citās Latvijas vietās, kā arī organizācijām kļūt redzamām un iekļauties citu sadarbības platformu virzītajos interešu aizstāvības procesos tādās interešu grupās kā mazās uzņēmējdarbības veicināšana un atbalsts, sociālās uzņēmējdarbības attīstība, vietējo resursu izmantošana un attīstība, vietējo vērtību izmantošanas veicināšana, dzīves vides attīstība, kopienas veidošana un attīstīšana, darba un aroda attīstība, mūžmācīšanās attīstība, brīvprātīgā darba attīstība, kultūras un brīvā laika attīstība, kopienu sadarbība un interešu aizstāvība, pakalpojumu pieejamības veicināšana, informācijas pieejamības nodrošināšana, pašvaldību funkciju nodrošināšana, atbalsts bērniem un viņu ģimenēm, veselīga dzīvesveida un sporta attīstība, informēja Seļicka.

Līdz ar elektroniskā reģistrācijas rīka attīstīšanos, Latvijas lauku un mazpilsētu NVO tiks radīta iespēja ciešākai sadarbībai, tādā veidā veicinot dažādu interešu sadarbības platformu veidošanos Latvijā . Latvijas Lauku forums aicina iesaistīties kopīgās sadarbības platformas veidošanā un lauku un mazpilsētu NVO turpināt reģistrēties "www. nvo .kompetences.lv".

Veidojot sadarbības platformu lauku attīstības jautājumu risināšanai, Latvijas Lauku forums aicina nevalstiskās organizācijas kļūt par biedrības asociētajiem biedriem, kas rada iespēju paplašināt informācijas pieejamību par lauku kopienām, lai veicinātu labās prakses izplatīšanu un sadarbības iespējas . Latvijas Lauku forums veido savu asociēto biedru elektroniskos profilus savā mājas lapā, kuros ir iekļauts organizācijas apraksts, kontaktinformācija, kā arī dažādas vizuālās liecības par biedrības aktivitātēm.

Tāpat biedrība rūpējas par informatīvās vides attīstību savu asociēto biedru starpā informācijas un labās prakses apmaiņai, kā arī lauku kopienām svarīgas informācijas nodošanai gan klātienes tikšanās pasākumos, gan elektroniskos informācijas biļetenos, kuros apkopota informācijas no Latvijas un Eiropas sadarbības tīkliem, norādīja Seļicka.

Latvijas Lauku forums apvieno 60 lauku NVO un ir pārstāvēts lielākajās Latvijas NVO sadarbības platformās: Latvijas Pilsoniskā alianse, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Eiropas Kustība Latvijā un Latvijas Platforma attīstības sadarbībai.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana