NVO ziņas

Alkohola nozares asociācijai jauns vadītājs

AgroPols
26.02.2014

Latvijas alkohola nozares asociācija (LANA) ar š.g. februāri iecēlusi jaunu valdes priekšsēdētāju. Turpmāk LANA viedokli pārstāvēs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, Latvijas balzāms ģenerāldirektors. Iepriekš LANA valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja ALTIA Latvia vadītājs Vitolds Bremmers. Asociācija jaunu valdes priekšsēdētāju rotācijas kārtībā izvirza ik gadu.

Guntis Āboltiņš-Āboliņš, LANA valdes priekšsēdētājs, komentējot tuvāko aktivitāšu mērķus, pirmkārt, uzsver padziļinātu jau aizsāktā dialoga ar valdību un sociālajiem partneriem turpināšanu, kura mērķis ir efektīvas un ilglaicīgas nodokļu politikas izstrāde. Tāpat viens no centrālajiem LANA uzdevumiem ir turpināt strādāt alkohola kontrabandas apkarošanā, it īpaši koncentrējoties uz alkohola pieejamības ierobežošanu jauniešu vidū.

Papildus šogad plānots stiprināt asociācijas iekšējo kapacitāti, padarot organizāciju profesionāli ietekmīgāku. Līdzīgi kā līdz šim LANA plāno turpināt realizēt sociālas kampaņas, kas izglīto sabiedrību par samērīgu alkohola lietošanu un vērš uzmanību uz bezakcīzes produktu bīstamību.

LANA izveidota 2013. gada septembrī, apvienojoties līdzšinējām ražotāju un tirgotāju apvienībām un tādējādi kļūstot par lielāko šīs nozares pārstāvi gan Latvijā, gan Eiropā. LANA ir Eiropas alkohola nozares asociācijas "Spirits Europe" pilntiesīgs biedrs un Latvijas pārstāvis. Asociācija darbojas kā alkoholisko dzērienu industrijas eksperts, pārstāvot nozares kompāniju interešu atbalstu un iestājas par atbildīgu un saprātīgu alkohola lietošanas vidi Latvijā.

Šobrīd LANA apvienojušies astoņi Latvijā lielākie nozares uzņēmumi: "Latvijas balzāms", "Altia Latvia", "JAUNALKO", "LIVIKO", "Dunker Latvija", "Prike Latvija", "Dylan Distribution", "Pernod Ricard Latvia", "SPI Distribution".

Par Spirits Europe: www.spirits.eu

Informāciju sagatavoja Kristīne Toma, Sabiedrisko attiecību konsultante.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana