NVO ziņas

Prezentē jaunu pārtikas produktu kvalitātes zīmi "Iesaka uztura speciālisti"

Kristīne Miļūna, Nac.ag. LETA
25.04.2014

Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas speciālisti 25. aprīlī prezentēja pārtikas produktu kvalitātes zīmi "Iesaka uztura speciālisti", kuras mērķis ir mudināt iedzīvotājus ikdienā izvēlēties veselībai draudzīgu un vērtīgu pārtiku, aģentūru LETA informēja asociācijas vadītāja Lolita Neimane.

Pasākumā piedalījās asociācijas pārstāvji un Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa.

Kvalitātes zīmes "Iesaka uztura speciālisti" galvenais mērķis ir kļūt par galveno orientieri pircējiem Latvijā, izvēloties veselīgu pārtiku, stāsta Neimane. Kvalitātes zīme norādīs uz tiem produktiem, kuros netiek pārsniegts rekomendējamais sāls, cukura un tauku daudzums un kuros ir maz mākslīgo piedevu.

"Kvalitātes zīme atvieglos iedzīvotājiem pārtikas produktu izvēli, jo piedāvājums ir plašs, plauktos parādās jauni, līdz šim nepazīstami produkti, taču ne visu produktu marķējumi šobrīd satur informāciju par veselībai svarīgajām uzturvielām," saka Neimane.

Kā ziņots, ar līdzīgu iniciatīvu jau nākusi klajā Latvijas Kardiologu biedrība, ieviešot pārtikas produktu kvalitātes zīmi "Iesaka kardiologi!".

Šī kvalitātes zīme apliecina, ka ražotāji ir spēruši soli sirds veselībai draudzīgāku produktu ražošanas virzienā, biedrības pārstāvji stāstīja zīmes prezentācijas pasākumā šā gada 6. februārī. Pirmā zīme jau pasniegta - to saņēmusi AS "Hanzas maiznīca", konkrēti, "Sirdsmiera" rudzu un sēklu maize ar samazinātu sāls saturu, kas satur par 75% līdz 80% mazāk sāls nekā citas maizes.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana