NVO ziņas

Kokrūpniecības federācija un Koka būvniecības klasteris apvieno spēkus

Latvijas Kokrūpniecības federācija
10.06.2014

Lai efektīvāk pārstāvētu koka būvniecības nozares intereses un veicinātu tās straujāku attīstību, Latvijas Koka būvniecības klasteris iestājies lielākajā Latvijas meža nozares sabiedriskajā organizācijā - Latvijas Kokrūpniecības federācijā (LKF).

"Mūsu kopīgais mērķis ir veicināt koksnes plašāku izmantošanu vietējā būvniecībā un celt nozares starptautisko konkurētspēju, tāpēc ir likumsakarīgi, ka abas organizācijas vienojušās par kopīgo spēku un resursu apvienošanu," norāda LKF izpilddirektors Kristaps Klauss.

"Saliekamo koka būvkonstrukciju ražošana ir viens no perspektīvākajiem kokrūpniecības segmentiem, kas ļauj ievērojami paaugstināt vietējās koksnes eksporta vērtību. To ļoti labi apliecina pagājušā gada meža nozares statistika, kurā tieši koksnes būvkonstrukciju eksports uzrādījis lielāko kāpumu," piebilst K.Klauss.

Latvijas Koka būvniecības klasteris ir dibināts 2012. gada pašā sākumā apvienojoties vairāk nekā 20 koka māju ražotājiem, izglītības un pētniecības iestādēm un citiem saistītajiem uzņēmumiem.

Klastera izveides mērķis ir veicināt nozares uzņēmumu sadarbību attīstot ražošanas un eksporta tirgu potenciālu. Klasteris ir uz biznesu vērsta apvienība, kas par prioritātēm ir noteicis uzņēmumu attīstību, jaunu tirgu apgūšanu un esošo tirgu paplašināšanu.

LKF dibināta 2000.gada 1.augustā apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanu Latvijā.

Šobrīd LKF apvienojušies 8 biedri - asociācijas "Latvijas Koks", "Latvijas Mēbeles", "Latvijas Kokmateriālu ražotāju un Tirgotāju asociācija", "Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija", "Latvijas Mežizstrādātāju savienība", "Latvijas Neatkarīgo Mežizstrādātāju asociācija", Latvijas Biomasas asociācija "LATBIONRG" un Latvijas Koka būvniecības klasteris.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas biedru kopējais apgrozījums veido aptuveni 60% no kokrūpniecības nozares kopējā apgrozījuma.

Latvijas Kokrūpniecības federācija

x

Paroles atgadināšana