NVO ziņas

Aizvadīta "Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera" sanāksme

AgroPols
15.05.2015

14.maijā Priekuļu laukaugu selekcijas institūtā tika aizvadīta biedrības "Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris" valdes un Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībnieku sanāksme. Kopš šī gada sākuma Vidzemes pārtikas klasteris ir kļuvis par biedrību, un tā darbības pamatā joprojām nemainīgi ir uzņēmēju savstarpējā sadarbība un informācijas apmaiņa. Kā biedrības mērķis izvirzīts sekmēt veselīgas, augstvērtīgas un drošas pārtikas ražošanas un pārstrādes attīstību un patēriņa pieaugumu.

Sanāksmes laikā klastera dalībnieki pārrunāja organizatoriskus jautājumus - dalībnieku iestāšanās kārtību biedrībā, biedru naudas sistēmu un plānoto darbu pie klastera vizuālās identitātes un komunikācijas. Biedrība darbosies divos interešu virzienos – biedru produkcijas eksporta veicināšana un zinātniskā pētniecība jaunu produktu attīstīšanai, lai katrs uzņēmējs klasterī rastu palīdzību un domubiedrus sev interesējošo jomu attīstībai. Turpmāk norisināsies darbs pie klastera biedrības darba plāna izstrādes. Nākamā klastera biedru sanāksme plānota jūlija sākumā.

Šobrīd klasterī darbojas dažādi pārtikas nozares uzņēmumi, kā arī vairākas izglītības, pētniecības iestādes un asociācijas no Vidzemes, Rīgas un Pierīgas. Vidzemes plānošanas reģions ir viens no klastera dibinātājiem, un ir pārstāvēts arī biedrības "Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris" valdē. Klasteris aktīvi sadarbojas ar citām pārtikas klasteru organizācijām Baltijas jūras reģionā - Zviedrijas "Ideo Agroo Food", Dānijas "Agro Tech", Vācijas "FoodRegio", Somijas "Foodwest" un ar citu nozaru klasteriem Latvijā.

Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris ir atvērts jauniem biedriem, kā arī vietējai un ārvalstu partnerībai.

Informāciju sagatavoja Rūta Vasermane.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana