NVO ziņas

Latvijas pārtikas tirgotāju asociācija pievienojas vadošajai tirgotāju organizācijai Eiropā EuroCommerce

AgroPols
07.09.2015

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija kļuvusi par Eiropā vadošās tirgotāju organizācijas EuroCommerce biedru, tādējādi turpmāk pārstāvēs tirgotāju intereses ne vien Latvijas, bet arī Eiropas mērogā.

EuroCommerce iestājas par tirdzniecību kā savstarpēji konkurējošu, ilgtspējīgu un godīgu nozari. Organizācija aktīvi līdzdarbojas Eiropas Savienības politikas plānošanā un veidošanā tādās jomās kā patērētāju aizsardzība, vides jautājumi, nodarbinātība, konkurences jautājumi, nodokļi, loģistika un citas.

"Dalība EuroCommerce ir iespēja ne vien sekot un pieņemt Eiropas mērogā izstrādātos likumdošanas aktus, bet arī līdzdarboties to izstrādē. Tādējādi mēs, kļūstot par EuroCommerce biedru, stiprinām organizācijas kompetenci un ietekmi un turpmāk varēsim vēl sekmīgāk pārstāvēt Latvijas uzņēmumu un arī valsts intereses," komentē LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis.

LPTA ir dibināta 2010.gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi Narvesen, Maxima un Rimi. LPTA iestājas par sakārtotu mazumtirdzniecības nozari, kurā par nozīmīgākajām izvirzītas pircēja intereses iegādāties labas kvalitātes, drošu pārtiku par atbilstošu cenu. Tādējādi LPTA darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

LPTA un tās biedri, kā nozīmīga Latvijas uzņēmējdarbības vides daļa, ir stabils partneris valsts pārvaldes institūcijām, kas gatavs sniegt savu ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmes sekmēšanā. LPTA valdē pārstāvēti visi asociācijas dalībnieki, savukārt par tās valdes priekšsēdētāju biedru sapulcē LPTA biedri ievēlēja Rimi Latvia valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo.

EuroCommerce kopumā pārstāv ap 6 miljoniem tirdzniecības uzņēmumu, tai skaitā 31 valsts tirgotāju asociācijas, 27 vadošās mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības uzņēmumus Eiropā un virkni dažādu federāciju, kas apvieno noteiktus uzņēmējdarbības sektorus.

Informāciju sagatavoja Noris Krūzītis, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana