NVO ziņas

Biezpiens un maize uzjundījuši Latgali

Vanda Davidanova, Siera klubs
29.07.2016

Biedrība "Siera klubs" un "Latvijas maiznieku biedrība" sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un aģentūru "Kultūras un tūrisms centrs" 30.jūlijā organizē Latgales reģiona konkursu "Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda". Šāds konkurss maijā bija Kurzemē - Skrundā, 16.jūlijā - Vidzemes reģionā Smiltenē.

Mērķis - popularizēt divu senu un veselīgu produktu izmantošanu kulinārijā un konditorejā, radīt jaunas receptes, veidot biezpiena un maizes saskaņu ar citiem Latvijas produktiem, iegūstot jaunu garšu buķetes.

30.jūlijā Rēzeknē ieradīsies 23 konkursanti, katrs ar 4 kg smagu maizes un biezpiena gardumu. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja baudīt 92 kg tortes, ruletes, kliņģerus, sacepumus, kēksus, cepumus... Ko nu katrs būs izdomājis! Konkursanti pieteikušies no Līvānu, Preiļu, Riebiņu, Daugavpils, Ilūkstes, Vārkavas, Kārsavas, Ludzas, Dagdas un citiem novadiem. Protams, arī no Rēzeknes. Biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova gandarīta par tik lielu atsaucību:

"Konkurence būs milzīga, jo konkursantu vidū ļoti spēcīgi meistari. Bet tieši tāpēc būs interesanti."

Žūrijā strādās Rēzeknes pašvaldības aģentūras "Kultūras un tūrisms centrs" direktore Jūlija Danilina, Edgars Zaķis - šefpavārs no Īrijas, Gunta Duka - Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore, pārtikas tehnoloģe, Edgars Grāvītis starptautisku konkursu žūrijas loceklis, AS "Rīgas dzirnavnieks" maizniekmeistars, pārtikas tehnologs.

1.-3. vietu ieguvējiem Eiropas parlamenta deputāte Iveta Grigule dāvinās 3 dienu apmaksātus braucienus uz Briseli. Vērtīgas balvas saņems visi konkursanti.

Tiekamies Rēzeknē baudīt Latgales meistaru gatavotos biezpiena un maizes gardumus!

Siera klubs

x

Paroles atgadināšana