NVO ziņas

LOSP: Atbalstam Ministru prezidenta lēmumu par jaunu konkursu uz VID vadītāja amatu un ieklausīšanos arī lauksaimnieku argumentos

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
15.08.2016

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) izsaka gandarījumu par Ministru prezidenta Māra Kučinska lēmumu – rīkot jaunu konkursu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu. No lauksaimnieku puses esam uzsvēruši, ka izvērtējot pretendentu, ir jāvadās no tā gatavības un stratēģiskā redzējuma turpmāko lauksaimnieku problēmu risināšanā, kas ir VID kompetencē.

Ticējām, ka Ministru prezidents pieņems pareizo lēmumu, kas šodien, 15. augustā, arī ir noticis un ka spēsim šajā amatā atrast atbilstošu un godīgu pretendentu!

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: “LOSP jau pirms tam ir ticies ar VID pārstāvjiem, lai risinātu problēmas lauksaimniecības nozarē, piemēram, kā ēnu ekonomikas apkarošana, nodokļu nomaksa, kontroles u.c., kas neļauj lauksaimniecībai, kā nozīmīgai tautsaimniecības nozarei un uzņēmējdarbībai attīstīties un papildināt valsts budžetu.

Vēlamies, lai VID vadītāja amatā būtu pretendents, kuram būtu nevainojama reputācija un spētu veidot stratēģisku redzējumu, kā kopīgiem spēkiem atrisināt valstī samilzušās problēmas.”

Izvērtējot VID vadītāja amata kandidātus, joprojām pastāvam uz jau mūsu izvirzītajiem nosacījumiem, ka:

  • amatpersonas darbībā nedrīkst būt konstatēti interešu konflikta pārkāpumi un piemērotas soda sankcijas – jābūt nevainojamai reputācijai iepriekšējā darba praksē;
  • jāspēj skaidri definēt priekšlikumus VID struktūras nākotnes modelim;
  • jābūt pieredzei uzņēmējdarbībā;
  • jāspēj izklāstīt sasniedzamos izmērāmos rezultātus;
  • jādefinē darbinieku atbildības izpratne, atalgojuma principi;
  • jāspēj ieskicēt vēlamās likumdošanas izmaiņas;
  • jāspēj izmantot citu valstu pieredze VID darba uzlabošanai, piemēram, Igaunija, kur VID darbību atzinīgi vērtē uzņēmēji un valsts budžeta izpilde ir sekmīga.
  • Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

    x

    Paroles atgadināšana