Kooperācija

Latvijas un Uzbekistānas lauksaimnieki turpinās sākto sadarbību

Līva Norkārkle, Zemnieku Saeima (ZSA)
31.10.2016

Piektdien, 28.oktobrī biedrības Zemnieku saeima valdes locekles Edīte Strazdiņa un Maira Dzelzkalēja - Burmistre tikās ar Latvijas vēstnieku Uzbekistānā Edgaru Bondaru. Tikšanās laikā biedrības pārstāves vēstnieku iepazīstināja ar organizācijas darbības principiem, savukārt vēstnieks īsumā izklāstīja Uzbekistānas lauksaimniecības stratēģiskos attīstības virzienus un galvenos izaicinājumus.

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes locekle un KS "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa: "Kā jebkurā lauksaimniecības nozarē, arī audzējot augļus un dārzeņus, kvalitātes standarti ir ļoti svarīgs jautājums. Uzbekistānas lauksaimnieki māk izaudzēt garšīgus augļus un dārzeņus, tomēr grūtības ir realizēt produkciju. Kopā strādājot, mēs sniedzam zināšanas, kā nodrošināt produkcijas kvalitāti, kā arī kā sagatavoties, lai produkcija varētu iekļūt ārvalstu tirgos. Vienlaicīgi, Uzbekistāna mums ir interesants sadarbības partneris, jo tiešā veidā nekonkurē ar mūsu ražotajiem dārzeņiem un augļiem."

Tikšanās laikā tika panākta vienošanās stiprināt Latvijas un Uzbekistānas lauksaimnieku sadarbību, piedāvājot mūsu zināšanas un ekspertīzi dažādos ar lauksaimniecisko ražošanu saistītos jautājumos. Jau šobrīd Edīte Strazdiņa aktīvi piedalās dažādos ANO (UNDP), USAID un LV vēstniecības organizētajos informatīvajos mācību semināros kā lektore. Tāpat E.Strazdiņa konsultē Uzbekistānas ražotājus un eksportētājus par standartizācijas un kvalitātes sertifikācijas jautājumiem.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana