Jaunumi ekonomikā

Nīderlandē sertificēs arī kafejnīcas un restorānus

Mārīte Gailīte, AgroPols
04.01.2010

No 2010. gada 1. janvāra Nīderlandē tiek īstenota sertificēšanas iestādes „Skal” speciāli izstrādātā kafejnīcu un restorānu sertificēšanas programma. Tās pamatā ir ēdienu gatavošanai izmantoto bioloģisko produktu īpatsvars salīdzinājumā ar konvencionāliem produktiem. Tas nozīmē trīs līmeņus: „bronzas”, „sudraba” un „zelta”, kas attiecīgi atbilst bioloģisko produktu īpatsvaram - 40%, 60% un 80%. Šo rādītāju noteiks 8 produktu grupās, lai nodrošinātu plašu ēdienkarti. Sertificēšanai var pieteikties kafejnīcas un restorāni, kā arī piegādātāji.

Avots: www.agf.nl, 18.12.2009.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana